Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 20

VSTT direktorė Rūta Baškytė: vieną ar du Preilos botelius reiktų nugriauti

Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos (VSTT) direktorė Rūta Baškytė sako, kad turėtų būti nugriauti bent vienas ar du iš 14 teismo nelegaliais pripažintų vadinamųjų Preilos botelių.
Ginčai vyksta dėl šių Sabonio įmonės vasarnamių Preiloje.
Ginčai vyksta dėl šių Sabonio įmonės vasarnamių Preiloje. / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

„Tam, kad bent kiek suartintume dviejų besiniaukiančių pusių pozicijas, bent jau vieną ar du namus reikėtų nugriauti“, – BNS sakė R.Baškytė.

Tuo metu likusieji, jos manymu, turėtų būti perstatyti.

„Yra gerų architektūrinių pasiūlymų. Žiūrint į tuos architektūrinius pasiūlymus, akivaizdu, kad juos beveik visus reiktų perstatyti, nebent yra kažkokių kitokių galimybių“, – sakė ji.

Yra gerų architektūrinių pasiūlymų. Žiūrint į tuos architektūrinius pasiūlymus, akivaizdu, kad juos beveik visus reiktų perstatyti, nebent yra kažkokių kitokių galimybių, sakė R.Baškytė.

Anot direktorės pavaduotojo Romo Pakalnio, nugriovus porą namelių, sumažėtų tos teritorijos užstatymo intensyvumas, dėl kurio kyla daugiausia diskusijų rengiant Kuršių nerijos nacionalinio parko planą. Jis iki šiol dar nėra baigtas ruošti. Plane toje vietoje, kur stovi boteliai, numatomas uostas su nakvynės vietomis atplaukusiesiems. Tai buvo numatyta ir ankstesniame plane, tačiau nepaisant to, toje vietoje atsirado privatūs kotedžai, sako VSTT vadovai.

„Atsisakėme termino „botelis“ ir įrašėme, kad šioje vietoje gali būti mažųjų laivų ir žvejų laivų uostas su visa reikiama infrastruktūra, ir su visa infrastruktūra, reikalinga atplaukiantiems vandeniu. Diskusijos vyksta dėl užstatymo procento, ir galutinis taškas bus padėtas tvirtinant šį dokumentą“, – sakė R.Baškytė.

Diskutuojant šiuo aspektu, anot jos, pastatų savininkai  – bendrovė „Sabonio klubas ir partneriai“ – yra geranoriški, ir teikia pasiūlymus, kaip nameliai turėtų atrodyti.

„Tai neturi likti „privatus ir man“, o turi tapti tuo objektu, koks buvo planuotas. Ir, aišku, atitinkama architektūrinė išraiška ir infrastruktūra žvejams. Buvo planuoti sandėliai žvejams, molai. Jie aiškina, kad turi nupirkę visus molus. Tai turi ir atsirasti šioje teritorijoje“, – sakė tarnybos vadovė.

Botelius Vyriausybė nusprendė įtraukti tarp kelių dešimčių pastatų Kuršių nerijoje, dėl kurių siūlomi taikos susitarimai.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas 2010 metų balandį įpareigojo įmonę „Sabonio klubas ir partneriai“ per pusę metų nugriauti 14 neteisėtai pastatytų botelių, bet jis stovi iki šiol.

Bendrovės atstovai tuomet tvirtino nežinantys, kaip turės įgyvendinti teismo sprendimą, nes visi septyni pastatyti dvibučiai už paskolą yra įkeisti „Danske“ bankui. Pastatytų statinių vertė 2006 metais siekė 23 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius