Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 11 /13:40

VTEK aiškinsis, ar R.Šimašius nesinaudojo savivaldybės turtu skelbdamas įrašus feisbuke

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) aiškinsis, ar Vilniaus miesto savivaldybės meras Remigijus Šimašius laiku ir tinkamai deklaravo privačius interesus, ar laikėsi draudimo naudotis savivaldybės valdomu turtu ne tarnybinei veiklai.
Lukiškių aikštėje atidaryta skaitykla po atviru dangumi „Vilnius skaito“
Remigijus Šimašius / Mato Miežonio / 15min nuotr.

VTEK ketvirtadienį pranešė tirsianti aplinkybes, kai galbūt savivaldybės lėšomis sukurti vaizdo reportažai buvo skelbiami R.Šimašiaus socialinio tinklo paskyroje.

„Mero #Šimašiaus savaitės ataskaitos“ feisbuke skelbiamos nuo balandžio. Jas už daugiau nei 9 tūkst. eurų kūrė mažoji bendrovė (MB) „Olegas ir storas“, rašo „Lietuvos žinios“.

„Iš principo pasižiūrėjus vaizdo klipus, peržiūrėjus įstatyminius dalykus, matosi, kad tai yra mero viršįstatyminis noras reklamuotis, nes meras kartą per metus pateikia tarybai ir visuomenei metinę ataskaitą. Čia meras klipe pasisakė už savivaldybės pinigus“, – BNS komentuoja kreipimosi į VTEK autorius, Vilniaus savivaldybės Antikorupcijos komisijos pirmininkas, opozicinės Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) atstovas Kęstutis Nėnius.

Mero patarėjas Aleksandras Zubriakovas pabrėžia, kad VTEK tyrimą pradėjo po komisijos, kurios pagrindą sudaro opozicija, kreipimosi.

„Tad vertiname iš dalies kaip artėjančios rinkimų kovos pradžią. O savivaldybės pozicija šiuo klausimu visad buvo, kad stengiamasi visuomenę informuoti apie mero veiklą pačiais moderniausiais būdais, įskaitant ir socialinius tinklus, videoblogus, ir t.t. Tai yra informavimas apie mero veiklą, kas savivaldybei atrodo tuo metu svarbu“, – sako A.Zubriakovas.

VTEK taip pat tirs situaciją, kai R.Šimašius savo privačių interesų deklaracijoje nenurodė 2016–2017 metais galbūt sudarytų sandorių.

Tiesa, minėtą informaciją apie pasiskolintas lėšas meras nurodė Valstybinei mokesčių inspekcijai teiktose metinėse (šeimos) turto deklaracijose.

Tyrimą VTEK pradėjo gavusi Vilniaus miesto savivaldybės tarybos Antikorupcijos komisijos atsiųstą pranešimą bei VTEK patikrinus R.Šimašiaus privačių interesų deklaraciją. Tyrimas turėtų būti baigtas per tris mėnesius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius