Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 31

VTEK apie Švenčionių merą Vytautą Vigelį: tokie veiksmai pakerta pasitikėjimą valstybės tarnyba

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pasmerkė Varšuvos oro uoste siautėjusią ir dėl neblaivumo į lėktuvą neįleistą trijulę: Švenčionių rajono merą Vytautą Vigelį ir jo kompanionus savivaldybės Vietos ūkio skyriaus vedėją Juozą Urbanavičių bei Savivaldybės valdomos bendrovės „Švenčionių švara“ direktorių Kazimierą Džiaukštą.
Vytautas Vigelis
Vytautas Vigelis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Komisijos kategoriška nuomone, minėtų asmenų veiksmai yra neetiški ir pakerta pasitikėjimą valstybės tarnyba“, – teigiama VTEK pranešime.

VTEK antradienį pranešė nusprendusi pavesti  Švenčionių rajono savivaldybės tarybos etikos komisijai įvertinti V.Vigelio elgesį pagal Valstybės politikų elgesio kodekso nuostatas bei organizuoti savivaldybės administracijos Vietos ūkio skyriaus vedėjo Juozo Urbanavičiaus elgesio vertinimą pagal Valstybės tarnautojų veiklos etikos taisyklių nuostatas, o taip pat savivaldybės valdomos bendrovės „Švenčionių švara“ direktoriaus Kazimiero Džiaukšto veiksmų etinį vertinimą.

Komisija neturi įgalinimų vertinti, ar mero elgesys atitinka Valstybės politikų elgesio kodekso nuostatas bei nėra įgaliota kontroliuoti Valstybės tarnautojų veiklos etikos taisyklių nuostatų laikymąsi.

Švenčionių rajono savivaldybės tarybos Kontrolės komiteto pranešime teigiama, kad  V.Vigelis,  J.Urbanavičius bei K.Džiaukštas ketinantys skristi į Paryžiuje organizuojamą parodą, kelionės metu buvo išlaipinti Varšuvoje iš orlaivio galimai neblaivūs ir priekabiavę prie orlaivio stiuardesės bei nubausti administracine nuobauda.

Praėjusią savaitę V.Vigelis surengtoje spaudos konferencijoje aiškino, kad į Paryžių nusprendė nebeskristi pats. „Kelionę į Paryžių buvau paprasčiausiai priverstas nutraukti dėl pablogėjusios savo sutuoktinės sveikatos“, – spaudos konferencijoje tvirtino meras.

Tačiau vėliau oro linijos „LOT Polish Airlines“ patvirtino Švenčionių politikams, kad šio rajono savivaldybės meras „darbietis“ Vytautas Vigelis Varšuvos oro uoste pasirodė neblaivus ir drumstė viešąją tvarką, tad jam su bendrakeleiviais nebuvo leista skristį į Paryžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius