Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 25

VTEK aptars informaciją dėl G.Kildišienės automobilio

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) aptars informaciją, susijusią su Seimo mandato atsisakiusios „valstietės“ Gretos Kildišienės automobilio išsipirkimo istorija.
Greta Kildišienė atsisakė Seimo nario mandato
Greta Kildišienė / 15min.lt nuotr.

Anot VTEK atstovų, komisija vertins dokumentus, kurie susiję su pačios G.Kildišienės praėjusią savaitę komisijai pateiktu prašymu išaiškinti, ar jai kilo interesų konfliktas ir ar ji privalėjo deklaruoti interesus automobilio išsipirkimo istorijoje. Buvusi parlamentarė naudojosi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderio Ramūno Karbauskio valdomo „Agrokoncerno“ automobiliu „Range Rover“, kurį iš koncerno lizingu siekė išsipirkti jos mama. Automobilio galutinė kaina turėjo siekti 47 tūkst. eurų.

Kilus ažiotažui dėl šios istorijos, VTEK vadovas Romas Valentukevičius pateikė su komisija nederintą išaiškinimą, jog G.Kildišienė interesų nesupainiojo. Tuo piktinosi dalis VTEK narių, politikų, tarp jų – Seimo pirmininkas, LVŽS atstovas Viktoras Pranckietis, praėjusią savaitę paraginęs VTEK vadovą trauktis iš posto. R.Valentukevičius antradienį paskelbė nesitrauksiantis, nes nesijaučia nusižengęs įstatymams ir nori pasitikėjimą pasitikrinti Seime. Savo ruožtu Seimo vadovas žada inicijuoti teikimą dėl R.Valentukevičiaus atstatydinimo Seimui.

R.Valentukevičių atsistatydinti ragina ir opoziciniai liberalai bei konservatoriai, jį remia LVŽS rinkimų sąrašo lyderis premjeras Saulius Skvernelis.

Pagal Seimo statutą, pasiūlymą atleisti iš pareigų Seimo skiriamą institucijos vadovą gali pateikti Seimo valdyba, komitetas ar ne mažiau kaip penktadalis Seimo narių. Sprendimas atleisti institucijos vadovą dėl nepasitikėjimo priimamas slaptu balsavimu, tam reikia daugiau kaip pusės visų Seimo narių balsų.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) antradienį patenkino G.Kildišienės prašymą ir panaikino jos mandatą. Ji atsistatydinanti paskelbė praėjusį penktadienį, žiniasklaidoje pasirodžius istorijai apie jos atžvilgiu vykdytą bei nutrauktą ikiteisminį tyrimą.

G.Kildišienė savaitę anksčiau atsidūrė dėmesio centre dėl jos motinos automobilio išperkamosios nuomos sutarties su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko Ramūno Karbauskio valdomu „Agrokoncernu“. Šiuo automobiliu naudojosi ir Seimo narė. Be to, didžiulio atgarsio sulaukė ir kiti kilę klausimai dėl parlamentarės išsilavinimo, dėl praeityje vykusio teisėsaugos tyrimo jos atžvilgiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius