Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 06

VTEK: buvęs Radviliškio meras metus negali būti „Radviliškio šilumos“ direktoriumi

Buvęs Radviliškio rajono meras Antanas Čepononis vienerius metus negali įsidarbinti bendrovėje „Radviliškio šiluma“ direktoriumi, antradienį paskelbė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).
Antanas Čepononis
Antanas Čepononis / Alfredo Pliadžio nuotr.

Ji svarstė Radviliškio rajono savivaldybės administracijos paklausimą, ar A.Čepononiui taikytini Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatyme numatyti apribojimai, draudžiantys vienerius metus palikus valstybinę tarnybą įsidarbinti įmonės vadovu, vadovo pavaduotoju, būti įmonės tarybos ar valdybos nariu, taip pat eiti kitas pareigas, tiesiogiai susijusias su sprendimų priėmimu įmonės valdymo, turto tvarkymo, finansų apskaitos bei kontrolės srityse, jeigu per pastaruosius darbo metus jo tarnyba buvo tiesiogiai susijusi su šių įmonių veiklos priežiūra ar kontrole.

Anot VTEK, eidamas Radviliškio mero pareigas A.Čepononis buvo susijęs su savivaldybės kontroliuojamos bendrovės „Radviliškio šiluma“ veiklos kontrole ir priežiūra, dalyvavo svarstant ir priimant palankius šiai bendrovei sprendimus teikti valstybės finansinę paramą.

Todėl A.Čepononiui, tarnybinės etikos sargų nuomone, taikytinas vienerių metų įsidarbinimo ribojimas.

„Tačiau minėtoji įstatymo nuostata A.Čepononiui nedraudžia eiti įmonės “Radviliškio šiluma„ rinkodaros specialisto pareigas, jeigu jos nėra susijusios su įgalinimais savarankiškai priimti sprendimus šios bendrovės valdymo, turto tvarkymo, finansų apskaitos bei kontrolės srityse“, – pabrėžiama VTEK pranešime.

Po korupcijos skandalo iš Radviliškio mero pareigų pasitraukęs A.Čepononis vasario pabaigoj įsidarbino savivaldybei pavaldžioje įmonėje „Radviliškio šiluma“ rinkodaros specialistu. „Radviliškio šilumos“ direktorius Pranas Mickaitis pripažino, kad tai naujai sukurta darbo vieta.

Į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnų akiratį A. Čepononis pateko praėjusių metų pabaigoje. Gruodžio 19-ąją po jo kabinete atliktos kratos sulaikytas meras už grotų praleido daugiau nei mėnesį – į laisvę politikas už 30 tūkst. litų užstatą išleistas sausio 24-ąją. Jis įtariamas piktnaudžiavimu, kėsinimusi sukčiauti ir dokumentų klastojimu.

Įtarimus STT pareigūnai yra pateikę ir Radviliškio rajono tarybos nariui Aloyzui Juodžiui, Radviliškio rajono tarybos nariui Gintarui Žilėnui, Radviliškio rajono savivaldybės administracijos direktoriui Eugenijui Pranevičiui bei dar keliems asmenims.

Ikiteisminis tyrimas vyksta dėl galbūt neskaidrios Radviliškio miesto kultūros centro vieno iš pastatų rekonstrukcijos, Radviliškio rajono Šaukoto Švč. Trejybės bažnyčios restauravimo ir Radviliškio miesto Eibariškių gyvenamųjų namų kvartalo Obelėlės gatvės rekonstravimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius