-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 21

VTEK išplės tyrimą dėl LRT tarybos pirmininko Ž.Pečiulio elgesio

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė išplėsti atliekamą tyrimą dėl Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijoa (LRT) tarybos pirmininko Žyginto Pečiulio elgesio. Papildomai bus aiškinamasi, ar jis nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo (VPIDVTĮ) reikalavimų nustatytais terminais deklaruoti privačius interesus.
Žygintas Pečiulis
Žygintas Pečiulis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Žiniasklaidai išplatintame pranešime VTEK rašo, kad atlikusi pirminę patikrą, VTEK pastebėjo, kad Ž.Pečiulis galbūt nedeklaravo Mykolo Romerio universitete bei Vilniaus Gedimino technikos universitete einamų pareigų.

Taip pat VTEK atskirai tirs, ar LRT tarybos pirmininkas nepažeidė VPIDVTĮ reikalavimų vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti. Tyrimas bus atliekamas Seimo nario Naglio Puteikio pranešimo pagrindu. VTEK aiškinsis, ar Ž.Pečiulis nepriiminėjo interesų konfliktą galėjusių sukelti sprendimų dėl savo žento darbovietės (jis šiuo metu dirba LRT), o taip pat – dėl savo paties darbovietės, kai 2012-2016 m. dirbo LRT.

VTEK šiuo metu jau tiria penkių VšĮ „Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija“ (LRT) tarybos narių – Lolitos Jablonskienės, Liudviko Gadeikio, Dalios Kutraitės Giedraitienės, Vilijos Targamadzės, Andriaus Pukso – bei pirmininko elgesį. VTEK aiškinasi, ar, pradėję eiti pareigas LRT taryboje, minėtieji asmenys nepavėlavo šias pareigas deklaruoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius