-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 21

VTEK Joniškio merą pripažino pažeidus įstatymus, dėl Ignalinos mero pradėtas tyrimas

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) Joniškio merą Gediminą Čepulį pripažino pažeidus įstatymus, kai jis nenusišalino tarybai skiriant lėšų jo dukters darbovietėms.
Gediminas Čepulis. Joniškio mero rinkimai.
Gediminas Čepulis. Joniškio mero rinkimai.

VTEK nustatė, kad G.Čepulis dalyvavo tarybos posėdžiuose svarstant 2017 metų biudžetą bei 2017-2019 metų strateginį veiklos planą, kuriuose buvo įtraukti punktai dėl lėšų skyrimo jo dukters darbovietėms – Joniškio „Aušros“ gimnazijai ir Joniškio rajono švietimo centrui.

VTEK duomenimis, meras nuo sprendimų nenusišalino, neinformavo svarstyme dalyvavusių asmenų apie kylantį interesų konfliktą, neišėjo iš salės ir balsavo. Taip pat nurodoma, kad tapęs meru politikas deklaraciją pildė tris kartus, tačiau apie dukters darbą gimnazijoje ir švietimo centre nurodė tik šį kovą, VTEK pradėjus tyrimą.

Komisija trečiadienį pradėjo tyrimą ir dėl Ignalinos mero Henriko Šiaudinio. Aiškinamasi situacija, kai meras dalyvavo tarybos posėdyje svarstant 2017-ųjų biudžetą, jame numatytas finansavimas mero žmonos vadovaujamai biudžetinei įstaigai Ignalinos rajono pagalbos mokiniui, mokytojui ir mokyklai centras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius