Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 15

VTEK: Kauno tardymo izoliatoriaus Ūkio skyriaus vedėjas P.Vaškys supainiojo interesus

Kauno tardymo izoliatoriaus Ūkio skyriaus vedėjas Pranas Vaškys supainiojo interesus nedeklaruodamas, jog yra akcininkas bendrovių, teikiančių izoliatoriui atliekų vežimo paslaugas, nustatė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).
Kauno tardymo izoliatorius
Kauno tardymo izoliatorius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pats P.Vaškys į posėdį neatvyko, nors ir buvo į jį kviestas. VTEK izoliatoriaus vadovybei taip pat pasiūlė skirti P.Vaškiui drausminę nuobaudą – papeikimą ar įspėjimą.

VTEK nustatė, kad P.Vaškys buvo paskirtas izoliatoriaus Viešųjų pirkimų komisijos vadovu, bet nuo sprendimų, keliančių interesų konfliktą, nenusišalino: organizavo su savo įmonėmis susijusius pirkimus izoliatoriuje, pasirašinėjo kai kurias sąskaitas faktūras už atliktus darbus.

„Komisija nusprendė, kad jis pažeidė įstatymo nuostatas dėl to, kad nedeklaravo ryšių su tam tikromis bendrovėmis ir vykdant tarnybines pareigas nenusišalino nuo tam tikrų sprendimų“, – žurnalistams sakė komisijos Tyrimų skyriaus vedėja Areta Miškinienė.

Po VTEK sprendimo P.Vaškys taip pat negalės būti metus skatinamas, perkeltas į aukštesnes pareigas. Šiuo metu jis yra nušalintas nuo pareigų.

Teisingumo ministerija, Viešųjų pirkimų tarnyba, Valstybės kontrolė šiuo metu taip pat aiškinasi Specialiųjų tyrimų tarnybos perduotą informaciją apie galimą piktnaudžiavimą Kauno tardymo izoliatoriuje. Teisėsaugos pareigūnams apie pažeidimus pranešusi izoliatoriaus darbuotoja Rasa Kazėnienė teigė, kad Kauno tardymo izoliatoriui atliekų išvežimo paslaugas teikia bendrovės „Vipita“, „Tis“ bei „Tis LT“, jų akcininkas yra P.Vaškys. Šiame tyrime aiškinamasi ir buvusios tardymo izoliatoriaus vadovės, dabartinės Kalėjimų departamento direktorės Živilės Mikėnaitės vaidmuo. Ji taip pat nušalinta nuo pareigų, tačiau sprendimą apskundė teismui. VTEK Ž.Mikėnaitės galimo interesų konflikto nenagrinėjo.

R.Kazėnienė Teisingumo ministerijai pateikė ir 2015 metais P.Vaškio pildytą viešųjų ir privačių interesų deklaraciją, joje jis nurodė esantis bendrovės „Vipita“ akcininkas ir nusišalinantis nuo sprendimų, susijusių su minėta įmone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius