Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 26

VTEK laikinoji pirmininkė Gražina Imbrasienė Seimo prašo skirti nuolatinį vadovą

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) laikinoji pirmininkė Gražina Imbrasienė Seimo prašo skirti nuolatinį vadovą.
Seimas
Seimas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Aš kreipiuosi į Seimo narius, labai prašau skirti komisijos pirmininką, tai nenormalu, pusantrų metų nėra komisijos pirmininko“, – antradienį pristačiusi komisijos praėjusių metų veiklos ataskaitą, į Seimą kreipėsi G.Imbrasienė.

„Jūs patys suprantat, kad tai trukdo veiklai, trukdo sekretoriato darbui ir visiems kitiems. Kiekvienas pirmininkas turi savo viziją, yra daug dalykų, kuriuos reikia išspręsti, o be nuolatinio pirmininko neįmanoma“, – kalbėjo laikinoji VTEK vadovė.

Politikų ir valstybės tarnautojų etiką, interesų konfliktus nagrinėjančios komisijos pilna sudėtis buvo patvirtinta dar praėjusių metų lapkričio pabaigoje, praėjusiam Seimui baigiant kadenciją. Joje dirba Dalia Paulauskaitė, Deivydas Rimkevičius, Elena Vaitiekienė, G.Imbrasienė ir Virginijus Kanapinskas.

Kol nėra paskirto pirmininko, VTEK vadovauja vyriausia pagal amžių komisijos narė G.Imbrasienė. Parlamentui skirti VTEK vadovą iš komisijos narių siūlo Seimo vadovas.

Komisija liko be pirmininko, kai praėjusių metų rugsėjį Seimas patenkino Remigijaus Rekertos atsistatydinimo pareiškimą. Jis iš pareigų pasitraukė dėl asmeninių priežasčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius