Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 30

VTEK neišsiaiškino, ar A.Bogdanovas naudojosi „Geosmart“ automobiliu, ir nutraukė tyrimą

Nesant pakankamai duomenų veikos vertinimui, VTEK trečiadienį pranešė nutraukusi tyrimą dėl buvusio žemės ūkio viceministro Artūro Bogdanovo elgesio. Jis privačių interesų deklaracijoje esą nenurodė duomenų apie tai, jog naudojosi UAB „Geosmart“ priklausančiu automobiliu.
Artūras Bogdanovas
Artūras Bogdanovas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

VTEK tyrimą pradėjo gauto pranešimo pagrindu.

Tyrimo metu VTEK nustatė, kad ryšį su šia bendrove A.Bogdanovas deklaravo nepažeisdamas įstatymo nuostatų.

„Tačiau pagrįstų duomenų, kad prie Žemės ūkio ministerijos stovėjusiu automobiliu, kurio valdytojas yra UAB „Geosmart“, naudojosi būtent A.Bogdanovas – nenustatyta, – teigia VTEK.

– Taip pat nenustatyta, kad jis, kaip privatus asmuo, būtų sudaręs kokį nors sandorį dėl pranešime nurodyto automobilio.“

Praėjusių metų spalį VTEK konstatavo, kad A.Bagdanovas pažeidė interesų derinimo įstatymą, nes jo valdomos įmonės teikė derinti klausimus jam pavaldžiai Nacionalinei žemės tarnybai (NŽT).

„Tyrimo metu nustatyta, kad A.Bogdanovas veikė nuolatinio interesų konflikto situacijoje tiesiogiai kontroliuodamas ir koordinuodamas ministerijos Žemės ir išteklių politikos departamento bei NŽT veiklą ir jų valdymo sritis, kuriose veiklą vykdė jo valdoma UAB „Geosmart“ ir valdyta MB „Geosmarto sprendimai“, teikusios žemėtvarkos, geodezijos bei kadastrinių matavimų paslaugas. Taip pat UAB „Geosmart“ dirba A.Bogdanovo žmona“, – tuomet pranešime rašė VTEK, o A.Bogdanovas žadėjo skųsti šį sprendimą.

„Šios įmonės teikė matavimų bylas, kurias privalu derinti su NŽT, (valstybės – BNS) užsakymų ar pirkimų neturėjo. Man keista, kaip galima sakyti, kad dariau įtaką, kai realiai visus sprendimus priima įstaigos direktorius. Aš tiesiogiai tarnybos direktoriui net nurodyti negaliu, ką jis turi daryti. Man yra priskirta kuruoti keletas įmonių ir tarnybų, bet tas kuravimas nėra paliepimų dalinimas“, – BNS citavo buvusį žemės ūkio viceministrą.

Tarnybinę etiką pažeidęs A.Bogdanovas, buvusio žemės ūkio ministro Broniaus Markausko sprendimu, buvo nušalintas nuo žemėtvarkos klausimų kuravimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius