-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 12

VTEK netirs Rimanto Šadžiaus veiksmų dėl Šiaulių mokesčių inspekcijos vadovo Evaldo Vaineikio

Etikos sargai nevertins finansų ministro Rimanto Šadžiaus veiksmų, atleidžiant Šiaulių apskrities mokesčių inspekcijos viršininką Evaldą Vaineikį.
VMI kepuraitė
VMI kepuraitė / VMI nuotr.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisijos (VTEK) antradienį nutarė nepradėti tyrimo, ar R.Šadžius galėjo supainioti viešuosius ir privačius interesus, pranešė komisija.

„Komisija tyrimą dėl valstybinėje tarnyboje dirbančių asmenų elgesio atitikties įstatymo nuostatoms gali pradėti tik gavusi pagrįstą informaciją apie galimą šio įstatymo nuostatų pažeidimą. Pateikta informacija, komisijos nuomone, nėra pakankama prašomam tyrimui atlikti“, – teigiama komisijos pranešime.

Į VTEK dėl R.Šadžiaus kreipėsi Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija – ji prašė įvertinti, ar R.Šadžius piktnaudžiavo tarnybine padėtimi bei galbūt supainiojo viešuosius ir privačius interesus, atleidžiant Šiaulių apskrities mokesčių inspekcijos viršininką E.Vaineikį.

Liberalai VTEK prašė įvertinti žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją, kad R.Šadžius galbūt bandė daryti įtakos Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) pareigūnams, kad šie neatleistų Socialdemokratų partijos nario E.Vaineikio, pripažinto kaltu dėl kyšininkavimo, rašoma Liberalų sąjūdžio pranešime.

E.Vaineikis praėjusį antradienį atleistas iš Šiaulių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos viršininko pareigų.

Savo ruožtu R.Šadžius žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją pavadino „melagingais“ teiginiais.

Kaltu dėl kyšio davimo pripažintas E.Vaineikis praėjusį antradienį atleistas iš Šiaulių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos viršininko pareigų.

Kelmės apylinkės teismas E.Vaineikį pripažino kaltu dėl bandymo papirkti ir piktnaudžiavimo, o Panevėžio apygardos teismas iš dalies patenkino E.Vaineikio apeliaciją ir panaikino kaltinimus piktnaudžiavimu, bet pripažino jį kaltu dėl bandymo papirkti prokurorą.

E.Vaineikis buvo sulaikytas 2011 metų lapkritį. Prokurorai tvirtino, kad jis bandė papirkti vienos bendrovės bylą tiriantį prokurorą Ernestą Armalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius