-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 02

VTEK nustatė 10 pažeidimų: kai kurie urėdai skyrė priedus prie atlyginimo savo giminaičiams

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nagrinėjo Generalinės miškų urėdijos (GMU) bei kelių urėdijų atliktų tarnybinių patikrinimų išvadas dėl 28 darbuotojų urėdijose veiklos. VTEK pripažino, kad nemažai darbuotojų pažeidė įstatymus.
Seime balsavimas dėl urėdijų įstatymo
Seime balsavimas dėl urėdijų įstatymo / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Paaiškėjo, kad kai kurie urėdai priėminėjo sprendimus dėl savo giminaičių, jų atlyginimų ir priedų prie atlyginimų.

Dešimčiai urėdijų darbuotojų buvo konstatuoti pažeidimai, devyniais atvejais pažeidimų neaptikta. Išanalizavusi gautus dokumentus, dešimties tyrimų išvadoms VTEK nepritarė ir sugrąžino tikslinti arba pakartoti tyrimus.

Atlikusi patikrinimą, kaip privačius interesus deklaruoja miškų urėdijų darbuotojai, gegužę VTEK pavedė GMU ir kelioms urėdijoms įvertinti urėdų bei kitų urėdijų darbuotojų veiksmus pagal Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas. Prašyta ištirti ir konstatuoti, ar atlikdami pareigas urėdijų darbuotojai nepažeidė minėtojo įstatymo reikalavimo nustatyta tvarka ir terminais deklaruoti privačius interesus bei vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vyriausioji tarnybinės etikos komisija
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vyriausioji tarnybinės etikos komisija

Reikalavimo vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti nesilaikė septyni urėdai. Dauguma atvejų susiję su tuo, kad urėdai priėmė sprendimus dėl savo artimų giminaičių, taip pat dirbančių tose pačiose urėdijose.

VTEK konstatavo, kad Anykščių miškų urėdas Sigitas Kinderis pažeidė įstatymą. Konstatuota, kad yra ne vienas įsakymas, kurį jis pasirašė dėl savo sutuoktinės, jos darbo užmokesčio, priedų jai skyrimo, pervedimo į kitas pareigas ir t.t.

Taip pat pripažinta, kad Biržų miškų urėdas Romanas Gaudiešius pažeidė įstatymą, yra ne vienas įsakymas, kur jis pasirašė dėl savo sutuoktinės.

Konstatuota, kad Prienų urėdas Robertas Judickas pažeidė įstatymą, nes pasirašė ne vieną įsakymą dėl giminaičio.

Radviliškio miškų urėdas Juozas Eismontas taip pat pažeidė įstatymą, nes pasirašė ne vieną įstatymą dėl sutuoktinės.

Valkininkų miškų urėdas Alvydas Strazdas taip pat pažeidė įstatymą, nes pasirašė ne vieną įsakymą dėl sutuoktinės, jos darbo užmokesčio.

Taip pat įstatymo nuostatas pažeidė ir Dubravos eksperimentinės mokomosios miškų urėdijos urėdas Kęstutis Šakūnas.

Galiausiai konstatuota, kad Šiaulių miškų urėdas Stasys Pališkis taip pat pažeidė įstatymą, nes dėl sūnaus priėmė ne vieną įsakymą.

Trys urėdijų darbuotojai, kaip konstatavo VTEK, įstatymo nuostatas pažeidė, nes laiku nedeklaravo interesų, tai: Kėdainių miškų urėdjos vyr. inžinierius Zigmas Guoga ir vyr. miškininkas Kazys Vutencas ir Kauno urėdijos vyr. inžinierius Robertas Kaselis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius