Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 17

VTEK: P.Baršauskas, asmeniniais tikslais naudodamas KTU resursus, pažeidė įstatymą

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį nusprendė, kad buvęs Kauno technologijos universiteto (KTU) rektorius Petras Baršauskas pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo draudimą naudotis pareigomis asmeninei naudai gauti.
Statybų pradžios renginys
Statybų pradžios renginys / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Tiriant nustatyta, kad P.Baršauskas pasirašė KTU darbuotojų parengtus AEPK tarnybai skirtus atsakymus, susijusius su galimais P.Baršausko akademinės etikos pažeidimais dėl habilitacijai pateiktos monografijos. VTEK vertinimu, savo parašu patvirtindamas parengtų atsakymų teisingumą, P.Baršauskas sutapatino asmeninio pobūdžio raštus su KTU veiklos raštais ir tokiu būdu pasinaudojo KTU žmogiškaisiais ištekliais ne tarnybos tikslais“, – rašoma pranešime žiniasklaidai.

Tyrimą VTEK atliko Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus (AEPK) kreipimosi pagrindu.

Spalį Akademinės etikos ir procedūrų kontrolierius Vigilijus Sadauskas konstatavo, kad rengdamas habilitacinį darbą P.Baršaukas nesilaikė citavimo taisyklių ir pažeidė akademinės etikos reikalavimus. Tokią išvadą pateikęs kontrolierius nurodė Vilniaus Gedimino technikos universitetui (VGTU) atšaukti sprendimą dėl laipsnio P.Baršauskui suteikimo.

Kontrolieriui atliekant tyrimą, P.Baršauskas pasitraukė iš KTU rektoriaus pareigų. Jis pripažino, kad jo darbe yra techninių klaidų, tačiau neigė plagijavimą.

Ketvirtadienį Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) leido iš P.Baršausko atimti mokslinį daktaro laipsnį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius