-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 04

VTEK pavedė ŠMM išsiaiškinti, ar skirstant ES paramą ministerijos darbuotoja nesupainiojo interesų

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pavedė Švietimo ir mokslo ministerijai (ŠMM) išsiaiškinti, ar Europos Sąjungos paramos valdymo skyriaus darbuotoja Rasa Kuodytė-Kazielienė, eidama ir Tolerantiško jaunimo asociacijos valdybos narės pareigas, nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų.
Eurai
Eurai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Pasak etikos sargų pranešimo, į VTEK prašydamas ištirti R.Kuodytės-Kazielienės veiksmus kreipėsi Šeimos gynimo centro pirmininkas Justas Subačius.

Jo teigimu, ŠMM atstovė daro įtaką savo kolegoms ministerijoje, nes gali būti suinteresuota asociacijos vykdomų projektų sėkme.

J.Subačius BNS aiškino, kad jam užkliuvo minėtos asociacijos projektas „Pabėgėlių integravimas į visuomenę taikant aktyvius socializacijos metodus“. Tarp projekto rėmėjų Švietimo ir mokslo ministerijos nėra, jį iš ministerijų rėmė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, tačiau, J.Subačiaus aiškinimu, interesų konfliktas vis tiek galimas, nes projekto metu leisti šviečiamieji leidiniai.

„Kada pasigiliname į šitą projektą, yra išskirta, kad buvo išleistas leidinys „Tolerancija ir multikultūrinis ugdymas bendrojo lavinimo mokyklose“, taip pat projekto metu parengta keletas straipsnių, kuriuose kalbama apie mokyklą ir vaikus“, – BNS dėstė jis.

Pati R.Kuodytė-Kazielienė apie Šeimos gynimo centro skundą sakė negirdėjusi ir VTEK sprendimą atsisakė komentuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius