2010 04 27

VTEK pradėjo tyrimą dėl konservatorių piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi

Remdamasi Seimo Darbo partijos frakcijos prašymu, Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė pradėti tyrimą dėl tarnybinio transporto naudojimo galimai ne tarnybos reikmėms aplinkybių Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų atstovams, einantiems pareigas savivaldybėse.
Automobilio padanga
Automobilis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Darbiečiai kreipėsi į VTEK, prašydami ištirti, ar kovo 26 d. į Lazdijų viešojoje bibliotekoje vykusį Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų partinį renginį tarnybiniais automobiliais atvykę šios partijos atstovai, užimantys aukštas pareigas savivaldybėse, nepiktnaudžiavo tarnybine padėtimi bei nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų, teigiama Seimo Darbo partijos frakcijos pranešime spaudai

Anot pranešimų žiniasklaidoje, konservatorių partiniame renginyje Lazdijuose dalyvavo Seimo nariai Kazys Starkevičius, Jurgis Razma, Jonas Šimėnas, Antanas Matulas, Mantas Adomėnas ir daug kitų aukštas pareigas konservatorių partijoje užimančių šalies politikų. Ant daugelio mašinų buvo užrašai, skelbiantys apie tai, kad šios transporto priemonės priklauso atskirų šalies savivaldybių ar apskričių administracijoms: Anykščių, Biržų, Prienų, Utenos, Šilutės, Molėtų ir kitoms. Šiose savivaldybėse konservatorių atstovai užima aukštas pareigas. Daugelyje mašinų valdininkų ir politikų laukė asmeniniai vairuotojai.

Susirinkime dalyvavusių konservatorių partijos narių pateikta informacija apie susirinkimo tikslą buvo skirtinga. Žemės ūkio ministras K. Starkevičius tikino, kad Lazdijuose vykstantis renginys — nepartinis, o mokomasis seminaras žemės ūkio specialistams. Tačiau konservatorių frakcijos Seime seniūnas Jurgis Razma pareiškė: „Čia partinis susirinkimas. Sukvietėme partijos skyrių vadovus, aktyvą“. Todėl darbiečiai taip pat prašė VTEK nustatyti Lazdijuose vykusio susirinkimo tikslą ir įvardyti apie tai melavusius asmenis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius