Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 03 15

VTEK pradėjo tyrimą dėl ūkio ministro M.Sinkevičiaus ir jo tėvo eksministro R.Sinkevičiaus medžioklių

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pradėjo tyrimą dėl ūkio ministro Mindaugo Sinkevičiaus ir jo tėvo, buvusio susisiekimo ministro Rimanto Sinkevičiaus galimų interesų konfliktų.
Rimantas Sinkevičius
Rimantas Sinkevičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Komisija tyrimą pradėjo po opozicinių Seimo konservatorių prašymo įvertinti naujienų portalo delfi.lt skelbtą informaciją, kad 2014-aisiais už buvusį ir esamą ministrus M.Sinkevičių ir R.Sinkevičių medžioklėse mokėjo ir verslininkas Darius Nedzinskas, ir kelininkų įmonės „Fegda“ generalinis direktorius Arvydas Gribulis, ir „Alytaus energijos“ vadovas Vytautas Čeponis. Prašyme teigiama, kad šiedu politikai, nedeklaruodami ryšių su verslininkais bei galbūt nemokėdami už medžioklę ir to nedeklaruodami kaip dovanos, galėjo supainioti interesus.

Komisija taip pat svarsto aiškintis, ar politikai priklauso konkrečiam medžiotojų būreliui, ir jei taip – ar tai buvo deklaravę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius