-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 18 /12:05

VTEK: V.Sinkevičius pažeidė įstatymą, nes nedeklaravo esąs ūkio ministras

Ūkio ministras Virginijus Sinkevičius pažeidė įstatymą, nes laiku nedeklaravo, kad yra ministras, trečiadienį nusprendė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK). Pats ministras vėliau pareiškė, kad dėl tokių dalykų komisija save diskredituoja.
Virginijus Sinkevičius
Virginijus Sinkevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Komisija trečiadienį pripažino, kad pavėlavęs tinkamai užpildyti savo privačių interesų interesų deklaraciją, ūkio ministras Virginijus Sinkevičius pažeidė įstatymų nuostatas“, – BNS sakė komisijos atstovė spaudai Eglė Ivanauskaitė.

VTEK tyrimo metu nustatė, kad pernai lapkritį tapęs ministru, V.Sinkevičius šių pareigų nenurodė privačių interesų deklaracijoje per numatytą 30 dienų terminą ir pirmąkart tai deklaravo šiemet rugsėjį.

Pats V.Sinkevičius jau anksčiau BNS sakė veikiausiai apsirikęs pildydamas formą ir pasirinkęs grafą „Seimo narys“ bei žadėjo klaidą ištaisyti. V.Sinkevičius priklauso Seimo „valstiečių“ frakcijai.

Jis ketvirtadienį feisbuke parašė, kad tokiais sprendimais VTEK save diskredituoja.

„Kai iš žiniasklaidos sužinojau, kad mane svarstys dėl to, jog deklaravęs visus savo ir savo šeimos interesus viename laukelyje nepakeičiau statuso iš „Seimo narys“ į „ministras“, tai kėlė šypsnį. Dabar jau ašarą galima išspausti“, – sakė ministras.

VTEK šiuo metu taip pat atlieka tyrimus dėl žemės ūkio ministro Giedriaus Surplio, teisingumo ministro Elvino Jankevičiaus, socialinės apsaugos ir darbo ministro Lino Kukuraičio, kultūros ministrės Lianos Ruokytės-Jonsson ir sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos deklaracijų. Tiriama, ar ministrai laiku deklaravo sandorius, paskolas, tai, jog turi akcijų. Komisija taip pat aiškinasi, ar švietimo ministrė Jurgita Petrauskienė neįsipainiojo į interesų konfliktą dėl sutuoktinio laimėtų konkursų švietimo įstaigose.

Viešųjų ir privačių interesų derinimo tarnyboje įstatymą pažeidę asmenys metus negali būti skatinami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius