Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 24

VTEK vadovas R.Valentukevičius žada apsispręsti dėl atsistatydinimo

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) pirmininkas Romas Valentukevičius žada apsispręsti, ar paklusti Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio valiai ir atsistatydinti iš pareigų.
Romas Valentukevičius
Romas Valentukevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Seimo pirmininkas R.Valentukevičių kaltina, kad šis, priėmęs vienasmenį sprendimą, jog parlamentarė Greta Kildišienė nesupainiojo interesų naudodamasi iš „Agrokoncerno“ nuomotu automobiliu, pažemino institucijos reputaciją. Pats R.Valentukevičius dėsto, jog sprendimo jis nepriėmė, o tik vadovaudamasis teisės aktais nusiuntė parlamentarei išaiškinimą, kurių politikams teikia kasdien.

VTEK vadovas sako kol kas dar neapsisprendęs, kaip elgtis ir yra pasirengęs atsakyti į antradienį jį kviečiančios Lietuvos liberalų sąjūdžio frakcijos klausimus. Praėjusią savaitę jis žadėjo, jog galutinį sprendimą priims antradienį.

„Koks sprendimas bus, turbūt aš ir jiems dar nepasakysiu, nes nežinau, kada su pirmininku galėsiu susitikti. O galbūt jis pasakys, kad nereikia susitikti, užtenka perduoti pareiškimą – tai jį perduosiu“, – BNS sakė R.Valentukevičius.

Jis šioje situacijoje nesijaučia kaltas ir teigia, kad situaciją „neatsargiai pakomentavo“ du komisijos nariai, o jų pasisakymus interpretavę politikai padarė klaidingas išvadas.

„Politinę valią gali išreikšti Seimas balsuodamas, ir aš paklusiu tai valiai (...). Koks bebus pareiškimas – ar aš prašau atleisti, ar prašau neatleisti, tai spręsti vis tiek turi Seimas“, – pridūrė jis, paklaustas, ar ketina gintis, ar paklus politikų politinei valiai.

Apie savo galutinį sprendimą jis žada informuoti surengęs spaudos konferenciją antradienį arba trečiadienį.

Seimo pirmininkas laikosi pozicijos, kad komisijos vadovas pažemino VTEK reputaciją išsakydamas poziciją, jog LVŽS frakcijos seniūno pavaduotoja Greta Kildišienė nesupainiojo interesų istorijoje, kai jos mama Vladislava Mikalauskienė lizingu išsipirko automobilį iš partijos vadovo Ramūno Karbauskio valdomo „Agrokoncerno“ ir automobiliu leido naudotis savo dukrai. Komisija šio klausimo nenagrinėjo, o R. Valentukevičius sako tik pateikęs politikei išaiškinimą.

Praėjusią savaitę pasirinktiems žurnalistams parodytoje automobilio lizingo sutartyje, kaip teigiama, matyti, kad pernai vasarį „Agrokoncerno“ pirktą automobilį V.Mikalauskienė planavo įsigyti už 47 tūkst. eurų įskaitant 3 proc. metines palūkanas. Jis turėjo būti išpirktas 2021-ųjų vasarį, naujienų portalo delfi.lt duomenimis, iki šiol sumokėta 22 tūkst. eurų.

R.Valentukevičių remia LVŽS vedlys rinkimuose Saulius Skvernelis, sakydamas, kad VTEK vadovas turėjo teisę pateikti savo nuomonę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius