-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 06

VTEK: Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybos tarnautojos supainiojo interesus

Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybos (VGTPT) direktorės pavaduotoja Diana Jarmalė bei laikinai Bendrųjų reikalų ir koordinavimo skyriaus vedėjos pareigas einanti Vilma Bielskienė supainiojo interesus, nusprendė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).
Vyriausioji tarnybinės etikos komisija
Vyriausioji tarnybinės etikos komisija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

VTEK, atlikusi tyrimą pagal Teisingumo ministerijos perduotą informaciją, nustatė, jog D.Jarmalė ir V.Bielskienė priėmė sprendimus dėl viena kitos, taip pat pažeidė kitus įstatymų reikalavimus.

VTEK nustatė, kad D.Jarmalė be darbo VGTPT taip pat buvo ir viešosios įstaigos „Teisinės pagalbos ir socialinių paslaugų centras“ steigėja bei dalininkė, bet tai deklaravo pavėlavusi pusketvirtų metų, deklaracijoje laiku nenurodė ir informacijos apie pareigas VGTPT. Tuo metu V.Bielskienė, būdama VGTPT skyriaus vedėja, kartu vadovavo ir minėtai viešajai įstaigai, bet interesų deklaracijoje taip pat nenurodė D.Jarmalės, kaip interesų konfliktą galinčio kelti asmens.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Eglė Ivanauskaitė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Eglė Ivanauskaitė

„Tyrimo metu komisija nustatė, kad D.Jarmalė du kartus dalyvavo tarnybos tarnautojų vertinimo komisijos darbe ir vertino V.Bielskienės tarnybinę veiklą. Be to, 2015-ųjų metų vasarį D.Jarmalė perkėlė V.Bielskienę į aukštesnes pareigas“, – BNS sakė VTEK atstovė spaudai Eglė Ivanauskaitė.

Kitaip tariant, jos priiminėjo sprendimus dėl viena kitos. Komisijos vertinimu, jos negalėjo išlikti objektyvios.

Pati V.Bielskienė taip pat yra VGTPT vertinimo komisijos narė – nustatyta, kad 2016-ųjų metų rugsėjį ji įvertino ir savo vadovės tarnyboje D.Jarmalės veiklą.

„Kitaip tariant, jos priiminėjo sprendimus dėl viena kitos. Komisijos vertinimu, jos negalėjo išlikti objektyvios“, – pridūrė ji.

Valstybinėje tarnyboje dirbantys asmenys, pripažinti pažeidę Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimus, metus nuo pažeidimo paaiškėjimo dienos negali būti skatinami, priimami, skiriami ar renkami į aukštesnes pareigas. Už šio įstatymo pažeidimą iš pareigų atleisti asmenys, trejus metus nuo atleidimo iš pareigų dienos negali būti priimami, skiriami ar renkami į pareigas valstybinėje tarnyboje.

TAIP PAT SKAITYKITE: VTEK pradėjo tyrimą dėl Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos darbuotojų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius