-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 05

VTEK vertins Aplinkos ministerijos kanclerio Roberto Klovo elgesį

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) vertins Aplinkos ministerijos kanclerio Roberto Klovo elgesį, kai šis priėmė sprendimą skirti į Gamtos apsaugos departamento direktoriaus pareigas medžioklės draugą Donatą Dudutį.
Aplinkos ministerijos kancleris Robertas Klovas
Robertas Klovas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

VTEK nurodo, kad gautame pranešime abejojama, ar R.Klovas, būdamas konkurso komisijos vadovu bei tuo pat metu su D.Dudučiu dalyvaudamas medžiotojų klubo „Girios“ veikloje, nenusižengė reikalavimui nusišalinti nuo interesų konfliktą keliančios situacijos. VTEK taip pat nurodo, kad R.Klovas laiku nedeklaravo narystės medžiotojų klube.

Komisija taip pat nagrinės ir paties D.Dudučio elgesį, jis, pretenduodamas į valstybės tarnybą, taip pat laiku nepateikė interesų deklaracijos.

Komisija vertins situacijas dėl dar dviejų politikų – parlamentaro, „tvarkiečių“ vadovo Remigijaus Žemaitaičio bei buvusio liberalo, Vilniaus tarybos nario Šarūno Gustainio.

Prašymą tirti R.Žemaitaičio elgesį VTEK bei Seimo etikos sargams pateikė „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis. Skunde pabrėžiama, kad R.Žemaitaitis savo privačių interesų deklaracijoje nenurodė duomenų, kad jo tėvai ir brolis yra bendrovės „Dervira ir partneriai“ akcininkai, taip pat valdo bendrovių „Statyk pats“ ir „Pamario starta“ akcijas. Jo tėvai, esą valdo ir „Dervira“ akcijas. Teigiama, jog dvi iš šių įmonių verčiasi kavinių verslu, o viena – statybinių medžiagų, taip pat ir medienos prekyba.

R.Karbauskis prašo įvertinti, ar R.Žemaitaitis nenusižengė įstatymams, kai Seime nenusišalino balsuodamas dėl Alkoholio įstatymo bei Miškų įstatymo pataisų.

Š.Gustainis iki šių metų balandžio kelis mėnesius buvo sostinės savivaldybės tarybos narys. VTEK atliko savarankišką tyrimą po savivaldybės sprendimo nesiaiškinti aplinkybių, kad Š.Gustainis buvo laiku nedeklaravęs interesų. Š.Gustainiui politinės korupcijos byloje pateikti įtarimai ėmus kyšį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius