Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 14

VVKT inicijuoja Lietuvos rinkai tiekiamų COVID-19 vakcinų platinimo grandinės patikrinimus

Trečiadienį gavus informacijos, kad galimai buvo pažeista šalčio grandinė transportavimo metu, pristatant farmacijos kompanijų „BioNTech“ ir „Pfizer“ vakciną į du koordinuojančius centrus ir laikinai sustabdžius skiepijimą šios siuntos vakcina, Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba (VVKT) savo iniciatyva pradeda visos logistikos grandinės nuo vakcinų atgabenimo į Lietuvą iki jų pristatymo į vakcinavimo vietas tyrimą, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Vilniaus miesto klinikinės ligoninės medikų vakcinacija nuo COVID-19
Vilniaus miesto klinikinės ligoninės medikų vakcinacija nuo COVID-19 / Sauliaus Žiūros nuotr.

„Atsižvelgiant į pasirodžiusią informaciją apie vakcinų transportavimo problemas, Tarnyba priėmė sprendimą inicijuoti šiuo metu Lietuvos rinkai tiekiamų COVID-19 vakcinų – kompanijų „BioNTech“ ir Pfizer“ bei „Moderna“ – platinimo grandinės patikrinimus“ – teigė VVKT viršininkas G.Andrulionis. Anot jo, Tarnybos specialistai aiškinsis, ar yra laikomasi visų reikalavimų, kuriuos nustatė vakcinų gamintojai.

G.Andrulionis atkreipė dėmesį, kad „BioNtech“ ir Pfizer“ vakcina – ypatinga. Ją į gydymo įstaigas reikia pervežti itin skubiai, per tam tiktą terminą, ir laikant itin žemoje temperatūroje (nuo -60 iki -90 laipsnių šalčio).

Atitirpinus, vakciną reikia praskiesti ir vartoti nedelsiant, kad nesuirtų jos veiklioji medžiaga. Vakcinų gabenimo paslaugą teikiančios įmonės privalo turėti specialią šaldymo įrangą, o personalas – būti apmokytas. Planuojama patikrinti, ar tinkamos vakcinų laikymo iki skiepijimo sąlygos užtikrinamos ir vakcinavimą atliekančiose įstaigose.

Anot VVKT vadovo, tyrimo rezultatų tikimasi artimiausiu metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius