Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 29

Vydas Gedvilas: Lietuvai trūks Juliaus Veselkos išminties ir taiklaus žodžio

Lietuvai trūks velionio Seimo nario Juliaus Veselkos patarimų, išminties ir taikliai pasakyto žodžio, per laidotuvių ceremoniją ketvirtadienį sakė Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas.
Vydas Gedvilas
Vydas Gedvilas / 15min.lt/Juliaus Kalinsko nuotr.

„Netekome ilgamečio Seimo nario, nepaprastai kompetentingo, darbštaus ir atsakingo politiko profesionalo, puikaus ekonomisto, visada atkakliai ir nuosekliai gynusio savo įsitikinimus. Mums labai truks jo patarimų, išminties, taikliai pasakyto žodžio“, – sakė V.Gedvilas.

Pasak jo, kolegos J.Veselką pažinojo kaip itin kūrybingą, turiningos ir aktyvios veiklos politiką, o jį pažinojusiems „įsiminė be galo tvirtas charakterio būdas ir nuoširdus, paprastas bendravimas“.

69 metų „Tvarkos ir teisingumo“ partijos narys J.Veselka mirė pirmadienį atvykęs į Žinių radijo laidą.

Spalio mėnesį politikas buvo išrinktas į Seimą penktai kadencijai. Jį buvo numatyta skirti Seimo Ekonomikos komiteto pirmininku.

J.Veselka gimė 1943 metų vasario 8 dieną Ukmergės rajono Siesikų miestelyje amatininkų šeimoje. Vilniaus universitete jis baigė Ekonomikos fakultetą ir įgijo ekonomisto specialybę, dirbo dėstytoju, 1985 metais apgynė ekonomikos mokslų kandidato disertaciją.

Atkūrus nepriklausomybę perėjo dirbti į Ekonomikos ministeriją, nuo 1992-ųjų buvo renkamas į Seimą. Vieną Seimo kadenciją – 1996 – 2000 metais J. Veselka nebuvo išrinktas į Seimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius