Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 02

Vydūno mokykla pratinasi prie naujųjų namų

Klaipėdos Vydūno vidurinės mokyklos bendruomenei ši mokslo metų pradžia – ypatinga. Mokykla rugsėjo 1-ąją pasitiko naujose patalpose.
Vydūno vidurins mokyklos bendruomenė rugsėjo 1-ąją pasitiko naujose patalpose.
Vydūno vidurinės mokyklos bendruomenė rugsėjo 1-ąją pasitiko naujose patalpose. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.
Temos: 2 Švietimas Mokykla

Senamiestyje ilgą laiką veikusi mokykla jau seniai kentėjo avarinės būklės pastate – sienos pelijo, varvėjo vanduo į patalpas. Susirūpinus mokinių saugumu, statinio jau kurį laiką net neleista eksploatuoti.

Mieste ėmus smarkiai mažėti moksleivių skaičiui, pasiryžta švietimo įstaigų pertvarkai. Daržų gatvėje veikusi Vydūno mokykla perkelta į Sulupės gatvėje buvusios I.Simonaitytės pagrindinės mokyklos patalpas. Pastaroji iškeldinta į buvusios rusakalbių „Pamario“ pagrindinės mokyklos patalpas Naikupės gatvėje. Rusakalbių moksleivių sparčiai mažėjant „Pamario“ pagrindinė mokykla sujungta su A.Rubliovo mokykla, įsikūrusia Debreceno gatvėje.

Mokinių mažėjo nežymiai

Meninės pakraipos Vydūno mokyklos perkėlimas į atokesnę Sulupės gatvę buvo sutiktas dviprasmiškai. Vieni džiaugėsi, jog vaikams nebeteks šalti, kiti piktinosi, jog bus labai nepatogu vaikams važiuoti į Sulupės gatvę.

„Mūsų šeimai šis mokyklos iškeldinimas buvo labai nepatogus. Šis rajonas nesaugus, vaiką teks atvežti. Tačiau ji jau antrokė, apsiprato su klasės draugais, mokytoja, tad vesti į kitą mokyklą nebesiryžome“, – sakė per rugsėjo 1-ąją antrokėlę į mokyklą atvežusi klaipėdietė Dalia.

Abiturientai taip pat tikino, jog naujoji vieta – ne tokia miela kaip senamiestis. „Tačiau paskutinieji metai, pedagogai – labai geri, ir pati mokykla labai stipri, tad keisti mokyklos nebenorėjom“, – choru sakė dvyliktokai.

Praėjusiais metais Vydūno mokyklą lankė 617 mokinių, šiais metais čia mokysis 595 vaikai. Anot direktoriaus Arvydo Girdzijausko, šitoks mažėjimas – tikrai nedidelis, nes visose uostamiesčio mokyklose mokinių mažėjo maždaug 10 proc.

Darė remontą

„Nuomonių dėl iškeldinimo buvo visokių. Tačiau kažką reikėjo daryti, anos patalpos buvo jau apverktinos. Manau, kad mokyklos bendruomenė nuo to tik išloš“, – teigė direktorius.

Ši vasara bendruomenei buvo labai darbinga – teko perkraustyti visą inventorių, susiremontuoti kai kurias klases, pertvarkyta mokyklos fojė.

„Anksčiau mokykla buvo išskaidyta po pastatus. Dabar būsime visi po vienu stogu, manau, ir pedagogams bus lengviau dirbti“, – teigė direktorius.

Tačiau ši mokyklos pertvarka vis dar vertinama prieštaringai. Teismui apskųstas Klaipėdos tarybos narių sprendimas vykdyti švietimo įstaigų reformą mieste. Teigiama, kad tokia reforma pakenkė visuomenės interesams.

Griovimui – 1,5 mln. Lt

Iškrausčius mokyklą į naujas patalpas lipo galvos skausmas, ką daryti su ištuštėjusiais pastatais Daržų gatvėje. Klausimą išspręsti norima, kol čia neįsikūrė benamiai. Apsvarstyti du variantai – pastato nugriovimas biudžeto lėšomis bei žemės išnuomojimas privatininkams ir įpareigojimas nugriauti statinį.

Jau suspėta ir paskaičiuoti, jog nugriauti šį statinį kainuotų apie pusantro milijono litų.

Buvusios mokyklos pastato likimas bus svarstomas šį mėnesį vyksiančiame tarybos posėdyje. Galutinį verdiktą tars politikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius