Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 23

Vygaudas Ušackas: Rusijos elgesys per rinkimus Ukrainoje lems ES santykius su Maskva

Rusijos elgesys per prezidento rinkimus Ukrainoje ir jų įvertinimas lems Europos Sąjungos (ES) santykius su Maskva, sako ES diplomatinei misijai Maskvoje vadovaujantis Vygaudas Ušackas.
Vygaudas Ušackas
Vygaudas Ušackas / Eglės Digrytės nuotr.

„Tai, kaip jie (rinkimai – BNS) vyks ir kaip bus įvertinti, turės lemiamą reikšmę tolesniems ES ir Rusijos santykiams“, – penktadienį paskelbtame interviu Rusijos laikraščiui „Nezavisimaja gazeta“ („Nepriklausomas laikraštis“) sakė diplomatas iš Lietuvos.

Anot jo, ES ir Rusija yra tapusios Ukrainos krizės įkaitėmis.

„Kaip žinote, sankcijos pradėtos inicijuoti dėl situacijos Ukrainoje, Rusijai nesiimant pakankamai arba išvis nesiimant konkrečių veiksmų deeskaluoti krizę. Žinoma, Briuselis įvertins, kaip Rusija padės, kad rinkimai Ukrainoje taptų legitimūs. Atsižvelgiant į tai, bus priimami sprendimai, ar plėsti sankcijas. Tikiuosi, jog nebūsime priversti svarstyti trečią sankcijų fazę“, – teigė V.Ušackas.

Trečiąja faze vadinamos ekonominės sankcijos.

Sekmadienį Ukrainoje rengiami prezidento rinkimai. Vakarų šalys remia šiuos rinkimus ir laiko juos pagrindiniu žingsniu politiniam stabilumui Ukrainoje, kur po kelis mėnesius trukusių protestų vasarį Kijeve buvo pašalintas Kremliaus palaikomas šalies prezidentas Viktoras Janukovyčius.

Pastaruoju metu neramumus Ukrainos rytuose kelia prorusiški separatistai. Vakarai teigia, kad juos kursto ir remia Maskva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius