Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 26 /18:39

Vygaudas Ušackas sako pasigendantis Lietuvos vizijos, bet dėl prezidento rinkimų žada apsispręsti vėliau

Buvęs užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas sako pasigendantis Lietuvos ateities vizijos ir teigia, kad būsimuose prezidento rinkimuose reikalinga alternatyva dabartinei prezidentei Daliai Grybauskaitei, tačiau dėl savo dalyvavimo žada apsispręsti vėliau.
Vygaudas Ušackas – užsienio reikalų ministras
Vygaudas Ušackas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Dėl prezidento rinkimų svarstymai, mano nuomone, yra ganėtinai aktyvūs, dar dveji metai iki rinkimų (...). Mano sprendimą nulemtų visų pirma situacija Lietuvoje ir pasaulyje tuo konkrečiu metu, kai artės rinkimai, tai nulems ir mano paties požiūris, mano šeimos narių parama ir aiškios vizijos turėjimas, kurią aš asmeniškai turiu“, – teigė diplomatas, šiuo metu einantis ES ambasadoriaus Afganistane pareigas.

Prieš savaitę Vilniaus meras Artūras Zuokas specialiai surengtoje spaudos konferencijoje griežtai sukritikavo prezidentę Dalią Grybauskaitę ir pareiškė kviečiantis visuomenę ieškoti alternatyvaus kandidato prezidento rinkimuose. Netrukus po to garsus atlikėjas Andrius Mamontovas A.Zuoko „Facebook“ paskyroje parašė, kad geras kandidatas būtų V.Ušackas.

„Alternatyvos reikalingumas, būtinumas yra svarbus, tačiau mano apsisprendimo nenulems A.Zuoko ar kitų politikų vertinimai ar raginimai, o būtent tokių žmonių galbūt kaip A.Mamontovo ir kitų“, – kalbėjo V.Ušackas.

Ambasadorius teigė jaučiantis, kad Lietuvoje esama „baimės sindromo“.

„Bendraujant su Lietuvos politikais, verslininkais, jaučiasi didelis nepasitikėjimo ir baimės sindromas. Mano nuomone, Lietuvai reikalinga tokia lyderystė, kuri skleistų laisvės, pasididžiavimo savimi, atvirumo, pagarbos kitam žmogumi jausmus ir vertybes“, – sakė V.Ušackas.

Valdančiosios Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos narys V.Ušackas taip pat teigė, jog artėjant prezidento rinkimams „partijos vertinimas tuo konkrečiu momentu bus labai svarbus“.

Prezidento rinkimai vyks 2014 metų birželį. Šiemet spalio mėnesį Lietuvos piliečiai rinks naująjį Seimą.

Interviu V.Ušackas taip pat negailėjo kritikos dabartinei Lietuvos užsienio politikai, kurioje sakė pasigendantis aiškios krypties ir lyderystės.

„Man asmeniškai, ir ne tik man – daugeliui apžvalgininkų ir Lietuvoje, ir užsienyje, su kuriais man tenka daug bendrauti – mato, kad nėra aiškios Lietuvos užsienio politikos krypties ir apibrėžtų vertybių, kuriomis mes grindžiame savo nacionalinius interesus santykiuose su užsienio šalimis“, – kalbėjo ambasadorius.

„Nėra apibrėžta, kokia mūsų politika, kokie yra tikslai“, – sakė V.Ušackas.

Komentuodamas pašlijusius santykius su Lenkija, V.Ušackas teigė, kad atsakomybę „už tų santykių būklę turi prisiimti abi sostinės – Varšuva ir Vilnius“.

„Tačiau akivaizdu, kad  trūksta lyderystės, trūksta asmeninių kontaktų, kuriuos buvo užmezgęs buvęs prezidentas Valdas Adamkus“, – kalbėjo V.Ušackas.

V.Ušackas taip pat atskleidė, kad jam neteko matytis su prezidente D.Grybauskaite po to, kai po jos pareikšto nepasitikėjimo atsistatydino iš ministro posto, nors jis ir buvo išsakęs norą susitikti per prezidentės vizitą Afganistane.

„Nebuvo pareikštas interesas susitikti su manimi, nors aš tokį interesą buvau išreiškęs. Buvo atsakyta, kad nenumatyta darbotvarkėje“, – sakė jis.

V. Ušackas užsienio reikalų ministru buvo nuo 2008 metų gruodžio iki 2010 metų sausio, kai atsistatydino dėl nesutarimų su prezidente D.Grybauskaite. Netrukus po to V.Ušackas paskirtas ES ambasadoriumi Afganistane.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius