Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 11 28 /10:23

Vyriausybė atleido korupcija įtariamą Maisto veterinarijos tarnybos vadovą

Vyriausybė pirmadienį iš pareigų atleido korupcija įtariamą Valstybinės maisto veterinarijos tarnybos (VMVT) vadovą Mantą Staškevičių.
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus pavaduotojas Mantas Staškevičius
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus pavaduotojas Mantas Staškevičius / Arno Strumilos / 15min nuotr.

„Jokių čia labai didelių diskusijų turbūt nėra apie ką turėti, kad ponas Staškevičius nuo šios dienos yra atleidžiamas iš pareigų“, – Vyriausybės posėdyje sakė premjerė Ingrida Šimonytė.

Paskelbus apie įtarimus korupcija premjerė M.Staškevičių praėjusį pirmadienį nušalino nuo pareigų ir paragino jį patį trauktis iš posto.

Nutarimo projekte nurodoma, jog M.Staškevičius atleidžiamas atsižvelgiant į penktadienį jo pateiktą prašymą iš posto trauktis savo noru.

Laikinai vadovauti tarnybai pavesta tarnybos direktoriaus pavaduotojai Audronei Mikalauskienei.

Teisėsauga įtaria, kad VMVT vadovas ir darbuotojai užsiėmė sisteminga korupcija. Per kratas pas įtariamuosius pareigūnai aptiko per 300 tūkst. eurų grynųjų. Tiriama, jog tarnybos atstovai galėjo reguliariai reikalauti kyšių iš verslininkų, grasindami neigiamomis pasekmėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius