-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 08

Vyriausybė atmeta kaltinimus esą Radvilos buvo palaidoti nepagarbiai

Vyriausybė atmeta kaltinimus esą Radvilos buvo palaidoti nepagarbiai, teigiama pranešime spaudai.
Šeštadienio rytą Lietuvos dailės muziejaus Radvilų rūmuose buvo surengtas atsisveikinimas su Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės didikų Radvilų giminės atstovų palaikais. Sarkofagas su palaikais buvo išgabentas į perlaidojimo vietą Dubingiuose.
Šeštadienio rytą Lietuvos dailės muziejaus Radvilų rūmuose buvo surengtas atsisveikinimas su Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės didikų Radvilų giminės atstovų palaikais. Sarkofagas su palaikais buvo išgabentas į perlaidojimo vietą Dubingiuose. / Lauros Gabrilavičiūtės/15min.lt nuotr.

Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės didikų Radvilų giminės atstovų palaikų perlaidojimo iškilmių metu buvo atliktos evangelikų reformatų religinės apeigos, palaikai perlaidoti su derama pagarba. Deja, po Radvilų perlaidojimo iškilmių Dubingių piliavietėje evangelikų reformatų atstovai keletą kartų viešai pareiškė, kad didikai buvo perlaidoti kaip bedieviai.

Papildomai paaiškiname kai kurias iškilmių rengimo aplinkybes. Premjero sudaryta Radvilų perlaidojimo tarpžinybinė darbo grupė, vadovaujama Vyriausybės kanclerio Deivido Matulionio, susidūrė su tuo, kad oficialiose iškilmėse siekė dalyvauti dvi Lietuvos evangelikų reformatų religinės organizacijos. Darbo grupė paliko teisę pačioms evangelikų reformatų religinėms bendrijoms apsispręsti dėl religinių apeigų atlikimo laiko ir būdo. Nepavykus susitarti dėl vieningo dalyvavimo iškilmėse, darbo grupė priėmė sprendimą, kad abiejų evangelikų reformatų religinių bendrijų atstovai atskirai atliks religines apeigas Radvilų giminės atstovų palaikų pagerbimo ir lankymo dienomis, taip pat perlaidojimo dieną, kriptos lankymo metu.

Religinių apeigų klausimą Radvilų perlaidojimo iškilmių programoje sprendė ne Vyriausybė ar tuo labiau Ministras Pirmininkas, o pačios Lietuvos evangelikų reformatų religinės organizacijos.

„Linkime Lietuvos evangelikų reformatų religinėms organizacijoms vienybės visų tikinčiųjų labui ir kuo greičiau pasiekti bendrą sutarimą“, – sakė D. Matulionis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius