Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 08 12

Vyriausybė ir vėl svarstys, ar leisti dėl tėvystės pripažinimo atvykti egiptiečiui

Vyriausybė trečiadienį antrą kartą svarstys, ar leisti dėl tėvystės pripažinimo ir kitų vaiko gimimo formalumų į Lietuvą atvykti egiptiečiui.
Rita Tamašunienė
Rita Tamašunienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vidaus reikalų ministerija projektą teikia pakartotinai, kadangi liepos pabaigoje, paprieštaravus vidaus reikalų ministrę Ritą Tamašunienę pavadavusiam teisingumo ministrui Elvinui Jankevičiui, egiptiečiui atvykti į vaiko gimimą nebuvo leista.

Tuo metu vis dar besilaukusi 31-erių Austėja Simanavičiūtė BNS teigė buvusi šokiruota tokio Ministrų kabineto sprendimo.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, egiptiečiui ir lietuvei rugpjūčio ketvirtą dieną gimė vaikelis, todėl, pagal galiojančius teisės aktus, vyro buvimas būtinas dėl tėvystės pripažinimo procedūrų, kadangi tėvai dar nėra susituokę.

Ministrų kabinetas liepos pabaigoje taip pat nepritarė ir penkių sirų šeimos perkėlimui iš Jordanijos pagal Lietuvos įsipareigojimą Europos Sąjungai, tačiau leido atvykti užsieniečiams dirbti šalies įmonėse, o kelioms krepšinio komandoms iš Rusijos, Ukrainos ir Kazachstano – rengti stovyklas Druskininkuose ir Prienuose.

Klausimą dėl sirų šeimos perkėlimo Vyriausybė taip pat svarstys trečiadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius