-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 10 /17:30

Naujausi karantino pakeitimai: nuo pirmadienio atsivers galerijos ir muziejai, į mokyklas galės grįžti 25 savivaldybių moksleiviai

Vyriausybė pritarė, kad nuo pirmadienio atsidarytų po stogu esantys muziejai ir galerijos. Taip pat sudaryta galimybė moksleiviams 25 savivaldybėse mokytis mišriu būdu. Dėl to, kurios mokyklos galės atsidaryti, spręs vietos valdžia.

Ministrų kabinetas pritarė uždarose erdvėse esančių kultūros įstaigų atvėrimui.

Įstaigos duris galės atverti nuo pirmadienio, kovo 15 dienos iki kovo 31 dienos (iki šios dienos galioja visas karantino režimas – aut.), užtikrinant:

  • bilietų platinimą elektroniniu būdu arba išankstinę lankytojų registraciją;
  • elektroninių bilietų arba lankytojų registracijos tikrinimą bekontakčiu būdu prie įėjimo;
  • lankytojų srauto ribojimą – didžiausias vienu metu leidžiamas lankytojų skaičius apskaičiuojamas pagal viešai lankomą plotą, kad vienam lankytojui tektų ne mažiau kaip 30 m2 ploto;
  • lankymą ne didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis, išskyrus vienos šeimos ir (ar) vieno namų ūkio narius;
  • edukacinių programų, ekskursijų bei kitų paslaugų teikimą ne didesnėms nei 2 asmenų grupėms, išskyrus vienos šeimos ir (ar) vieno namų ūkio narius.

Trečiadienį taip pat priimti palengvinimai verslui: turės galimybę atsiverti visos parduotuvės su atskiru įėjimu iš lauko, tai reiškia, kad uždari liks tik dideli prekybos centrai su daug parduotuvių. Plačiau apie tai skaitykite čia.

Kurias mokyklas atverti, spręs administracijų direktoriai

Taip pat trečiadienį nuspręsta išraus mokymo, kuris šiuo metu vyksta tik sostinėje, eksperimentą išplėsti ir į kitas savivaldybes: Akmenės rajono, Alytaus miesto, Birštono, Biržų rajono, Kauno miesto, Kazlų Rūdos, Klaipėdos miesto, Klaipėdos rajono, Kretingos rajono, Marijampolės, Mažeikių rajono, Pakruojo rajono, Palangos miesto, Panevėžio rajono, Plungės rajono, Radviliškio rajono, Raseinių rajono, Rietavo, Šakių rajono, Šalčininkų rajono, Šiaulių miesto, Širvintų rajono, Švenčionių rajono, Vilkaviškio rajono ir Vilniaus rajono.

Vyriausybės posėdyje patikslinta, kad dėl konkrečių mokyklų spręs administracijų direktoriai – jie gali nuspręsti atidaryti vieną, ar kelias.

„Kiek mokyklų atverti, savivaldybės pačios turės įvertinti“, – pabrėžė premjerė Ingrida Šimonytė.

Šis pakeitimas įsigalios jau nuo ketvirtadienio.

Kontaktinis ugdymas prieš daugiau nei dvi savaites atnaujintas vienintelėje Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazijoje. Kaip rašo BNS, iki šiol čia COVID-19 atvejų nenustatyta.

Keičiasi važiavimo viešuoju transportu tvarka

Vyriausybė nustatė, kad tarpmiestiniame ir priemiestiniame transporte leidžiama užimti tik sėdimas vietas ne mažesniu kaip vieno metro atstumu, o miesto transporte leidžiama užimti sėdimas ir stovimas vietas, jei užtikrinamas ne mažesnis kaip vieno metro atstumas tarp asmenų.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys posėdyje kalbėjo, kad kitą savaitę bus kalbama apie priemones, kurias galima būtų taikyti nebe nacionaliniu mastu, o kalbant tik apie atskiras savivaldybes.

Sekoskaitos tyrimų analizę, anot premjerės Ingridos Šimonytės, ketinama turėti šios savaitės pabaigoje, atsižvelgiant į juos seks kiti sprendimai.

Dėl judėjimo ribojimų pratęsimo spręs kitą savaitę

Pirmadienį Vyriausybės ekstremalų situacijų komisija (VESK) siūlė, kad ministrų kabinetas įteisintų galimybę išlaikyti judėjimo ribojimus tam tikrose savivaldybėse, kur epidemiologinė situacija yra pati blogiausia.

Siūloma, kad judėjimo ribojimai galiotų iš ir į tokias savivaldybes, kuriose naujų ligos atvejų skaičius per 14 dienų 100 tūkst. gyventojų yra didesnis kaip 500, o teigiamų testų procentas didesnis kaip 10.

Tačiau šių siūlymų Vyriausybei teikiamame projekte nėra. Premjerė Ingrida Šimonytė yra sakiusi, jog dėl to bus sprendžiama kitą savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius