Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 28

Premjeras: Vyriausybė Kristinos Brazauskienės rentos klausimą spręs po Konstitucinio Teismo išaiškinimo

Vyriausybė dėl rentos skyrimo velionio prezidento Algirdo Mykolo Brazausko našlei Kristinai Brazauskienei apsispręs po Konstitucinio Teismo išaiškinimo, pirmadienį pranešė premjeras Andrius Kubilius.
Kristina Brazauskienė
Kristina Brazauskienė. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Apsitarėme, laikomės nuostatos, kad būtų gerai sulaukti Konstitucinio Teismo išvadų, kad nebūtų po to kokių nors nesusipratimų. Manau, kad tokia linkme šį klausimą toliau ir svarstysime“, – pirmadienį žurnalistams sakė Vyriausybės vadovas.

Į pastabą, kad tai gali trukti ne vienus metus, A.Kubilius atsakė: „Manau, kad tai galima išspręsti ir žymiai greičiau“.

Premjerui antrino socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas.

„Sulaukus Konstitucinio Teismo sprendimo grynesnis ir aiškesnis tada jau ir Vyriausybės apsisprendimas“, – sakė jis.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija pirmadienį pasiūlė Vyriausybei nenagrinėti valstybinės našlės rentos skyrimo K.Brazauskienei, kol savo žodžio šiuo klausimu netars KT.

Į KT dėl Prezidento valstybinės rentos įstatymo atitikimo Konstitucijai šių metų sausį kreipėsi grupė Seimo narių. Jiems kilo abejonių, ar valstybinė našlės renta gali būti skiriama neatsižvelgiant į prašančiojo amžių, gaunamas pensija ar nuolatines pensinio pobūdžio išmokas, ar neturi būti atsižvelgta į asmens turimą turtą, santuokos trukmę, nuopelnus valstybei ir kitas sąlygas.

K.Brazauskienė prašymą skirti prezidento našlės rentą, kuri siekia apie 6 tūkst. litų, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai pateikė dar praėjusių metų vasarą.

Ji teigia nuo praėjusių metų liepos 23 dienos neturinti draudžiamųjų pajamų, nes atsisakė turėto darbo. Tačiau abejonių rentos K.Brazauskienei kilo, nes ji valdo didelės vertės.

Sprendimą dėl rentos skyrimo turi priimti Vyriausybė. Jei renta K.Brazauskienei būtų paskirta, ją, anot D.Jankausko, tektų mokėti skaičiuojant nuo 2010-ųjų liepos.

Pirmasis tiesiogiai išrinktas Lietuvos prezidentas A.M.Brazauskas po sunkios ligos mirė praėjusių metų birželio 26 dieną Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius