Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 18 /13:41

Vyriausybė atidėjo klausimą dėl komisijos tautinių mažumų klausimams

Ministrų kabinetas trečiadienį atidėjo klausimą dėl komisijos tautinių mažumų klausimams steigimo. Vyriausybės kanceliarija BNS nurodė, kad klausimas atidėtas derinimo procese iškilus klausimų dėl techninių pakeitimų, bus papildomai peržiūrimos kai kurios formuluotės.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Sutvarkius visus formalumus, šis klausimas grįš į posėdžio darbotvarkę“, – teigiama kanceliarijos atsakyme.

Vyriausybės dokumentuose numatyta, kad komisija teiktų siūlymus dėl Lietuvos tautinių mažumų politikos krypčių ir prioritetų – Pietryčių Lietuvos regiono tolygesnio ekonominio vystymosi, tautinių mažumų kultūros ir integracijos centrų finansavimo koncepcijos peržiūrėjimo, tautinių mažumų mokyklos apibrėžimo, vardų ir pavardžių rašymo, tarptautinių įsipareigojimų įgyvendinimo.

Komisija taip pat turėtų siūlyti, kaip valstybės institucijos koordinuos veiksmus integruojant tautines mažumas į Lietuvos politinį, visuomeninį ir kultūrinį gyvenimą, kaip užtikrinti naujai į Lietuvą atvykstančių tautinių bendrijų integraciją į šalies visuomenę.

Tautinių mažumų politikos koordinavimas šiuo metu yra pavestas Kultūros ministerijai, tačiau jų apsauga apima ne tik kultūros, bet ir socialinės apsaugos, švietimo, užsienio reikalų, vidaus reikalų, krašto apsaugos, žmogaus teisių klausimus, rašoma premjero Sauliaus Skvernelio teikime patvirtinti naują komisiją.

Nauja komisija pasiūlymus teiktų Vyriausybei, ji rinktųsi ne rečiau nei kartą per pusmetį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius