Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 25

Vyriausybė „NDX energijai“ siūlo sutartį dėl LEO LT naikinimo

Vyriausybė trečiadienį pritarė sutarties projektui, pagal kurį naikinant energetikos bendrovę LEO LT privačiam investuotojui „NDX energijai“ už turimas akcijas iš LEO LT lėšų žadama sumokėti 680 milijonų litų.
Pjaustomas tortas
Pjaustomas LEO LT tortas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Ministras pirmininkas Andrius Kubilius šia proga pareiškė: „Siūlydama UAB „NDX energija“ pasirašyti LEO LT naikinimo sutartį Vyriausybė siekia šių tikslų:

Pirma. Įvykdyti restituciją ir užtikrinti pagrindinių energetikos sektoriaus įmonių „Lietuvos energija“, VST ir RST tiesioginę kontrolę, galiojusią iki VST privatizavimo ir LEO LT įkūrimo, sumokant „NDX energijai“ iš LEO LT lėšų (pabrėžiu – iš LEO LT lėšų) 680 milijonų litų kaip galutinį, neatšaukiamą ir nekintantį restitucinį atlygį – sumą, kurią „NDX energija“ sumokėjo įsigydama 97,1 proc. VST akcijų.

Antra.  Panaikinti Vyriausybės ir „NDX energijos“ 2008 metų balandžio 29 dieną sudarytą sutartį dėl nacionalinio investuotojo sukūrimo ir visiškai bei negrįžtamai baigti G.Kirkilo vadovaujamos Vyriausybės Lietuvai primestą skandalingą LEO LT istoriją ir tokiu būdu atkurti Lietuvos piliečių pasitikėjimą valstybe bei valdžios gebėjimu tinkamai disponuoti Lietuvos Respublikai priklausančiu turtu bei tinkamu būdu apginti Visuomenės interesą.

Trečia. Pasirašius Vyriausybės siūlomą taikos sutartį, išspręsti visus tarp Vyriausybės ir UAB „NDX energija“ bei jos akcininkų kilusius ginčus bei nesutarimus ir užkirsti kelią bet kokiems ginčams ar nesutarimams ateityje bet kokiu pagrindu ir dėl bet kokių aplinkybių, atsiradusių iki siūlomos sutarties sudarymo.“

Sutartis bus pasirašyta nedelsiant gavus „NDX energijos“ sutikimą. Ją pasirašius ir įvykdžius Lietuvos Respublikos nuosavybėn pereis 100 proc. LEO LT akcijų. LEO LT likvidavimas taps išskirtinai Vyriausybės, kaip vienintelio LEO LT akcininko, teise ir prerogatyva. Šalims pasirašius sutartį, jos turinys bus nedelsiant paskelbtas viešai.

Planuojama sumokėti suma – 680 milijonų litų – yra ta, kurią, Vyriausybės teigimu, „NDX energija“ sumokėjo 2003 ir 2004 metais privatizuodama tuometinius Vakarų skirstomuosius tinklus (dabar – VST).  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius