Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 11

Vyriausybė nepritaria siūlymui sulaikyti tuos, kas neatvyksta į teismą: užtenka atvesdinimo

Teismo šaukimų vengiančių asmenų sulaikymo galimybę yra pasiūliusi Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovo Artūro Paulausko vadovaujama darbo grupė, nagrinėjusi, kaip tobulinti kovą su organizuotu nusikalstamumu.
Teismas svarstė klausimą dėl įtariamojo senolės žudiko suėmimo
Asociatyvinė iliustracija: teismo vengiantys gyventojai į posėdžių salę gali būti atvesdinti policijos. Vyriausybė mano, kad šio mechanizmo pakanka. / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pagal darbo grupės pataisas, asmeniui, kuriam siūloma skirti teismo įpareigojimus, neatvykus į teismą be paaiškinamos priežasties, jo atžvilgiu teismas priima nutarimą laikinai sulaikyti ir pristatyti į teismą. Toks laikinas sulaikymas galėtų trukti iki 48 valandų.

„Šita priemonė būtų tikrai neadekvati ir neproporcinga, kadangi reikia turėti omeny, kad tai nebūtų baudžiamasis procesas – asmuo tiesiog būtų kviečiamas į teismą turint tam tikrą kriminalinės žvalgybos informaciją. Tai manome, kad atvesdinimo priemonės tikrai šiuo atveju pakanka“, – ketvirtadienį Vyriausybės išvadą žurnalistams komentavo vidaus reikalų ministras Tomas Žilinskas.

Daugumai kitų darbo grupės siūlomų pataisų dėl kovos su organizuotu nusikalstamumu Vyriausybė išvadoje pritariama. Darbo grupės pataisos leistų paprasčiau konfiskuoti su nusikalstamu pasauliu siejamų asmenų turtą, taip pat siūlomas atleidimas nuo baudžiamojo persekiojimo su teisėsauga bendradarbiaujantiems asmenims – ne tik nuo baudžiamosios atsakomybės kaip dabar.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius