Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2009 12 23

Vyriausybė nusprendė atšaukti ambasadorių Gruzijoje M.Laurinkų

Vyriausybė trečiadienį nusprendė teikti prezidentei atšaukti iš pareigų ambasadoriumi Gruzijoje dirbantį buvusį Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovą Mečį Laurinkų.
Mečys Laurinkus
Mečys Laurinkus / „Scanpix“ nuotr.

M.Laurinkus iš ambasadoriaus posto turėtų būti atšauktas nuo kitų metų sausio 29-osios.
Trečiadienį Vyriausybė taip pat nutarė teikti skirti naujus ambasadorius Ukrainoje ir Čekijoje.
Buvusį Užsienio reikalų ministrą Petrą Vaitiekūną ambasadoriumi Ukrainoje siūloma skirti nuo sausio 4-osios, Aurimą Taurantą ambasadoriumi Čekijoje – nuo vasario 1-osios.

Anot užsienio reikalų ministro Vygaudo Ušacko, M.Laurinkų siūloma atšaukti dėl to, kad po prezidentės Dalios Grybauskaitės pasisakymų jo atžvilgiu ir paties ambasadoriaus pareiškimų jam „būtų sunku“ toliau eiti šias pareigas.

„Žinome visus pasisakymus, kurie buvo iš prezidentės pusės, žinome ambasadoriaus M.Laurinkaus atsakymą ir, premjero nuomone, po tokių viešų apsikeitimų (nuomonių – BNS) ambasadoriui M.Laurinkui būtų sunku dirbti“, – sakė V.Ušackas.

Prezidentė D.Grybauskaitė, motyvuodama savo norą atšaukti buvusį Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovą M.Laurinkų, praėjusią savaitę sakė, kad diplomatas, norintis politikuoti, turi pasirinkti kitą tarnybą.

Šalies vadovė teigė, kad jau beveik mėnesį abejoja dėl šio ambasadoriaus buvimo Gruzijoje ir tiek pat laiko apie tai „buvo kalbėta su Užsienio reikalų ministerija“.

M.Laurinkus minimas Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) išvadose dėl galimo slapto JAV Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) kalėjimo Lietuvoje. Anot NSGK, buvę VSD vadovai M.Laurinkus, Arvydas Pocius ir Dainius Dabašinskas nebuvo pateikę reikiamos informacijos šalies vadovams, todėl jų veiksmus pasiūlyta ištirti Generalinei prokuratūrai.

Konstitucijoje numatyta, kad prezidentas diplomatinius atstovus užsienio valstybėse skiria ir atšaukia Vyriausybės teikimu. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje