-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 12

Vyriausybė oficialiai patvirtino, kad nauja atominė pradės veikti ne anksčiau 2020 metų

Vyriausybė ketvirtadienį pakeitė Nacionalinės energetikos strategijos įgyvendinimo priemonių plane numatytą datą, kada turėtų būti pradėta eksploatuoti nauja atominė elektrinė.
Darbininkai ir kranai Bulgarijos atominės elektrinės netoli Beleno statybvietėje.
Asociatyvinė nuotrauka: atominės elektrinės statybos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Reali naujos AE eksploatavimo data yra 2018–2020 metai. Priemonėse įrašyti 2020 metai – tai turėtų būti ne vėliau kaip 2020 metais. Jeigu bus anksčiau, tai bus anksčiau“, – po Vyriausybės posėdžio sakė energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

Priemonių plane bus nurodyta, kad naujos atominės elektrinės eksploatavimo pradžia yra 2020 metais, vietoje ankstesnėje redakcijoje numatytų 2015 metų.

„Pajėgaus strateginio investuotojo atranka ir aplinkybės, susijusios su projekto įgyvendinimo strateginėmis kryptimis, leidžia numatyti realų projekto įgyvendinimo terminą – 2020 metus“, – rašoma A.Sekmoko rašte.

Lėšų poreikis naujai atominei nenurodytas. Pasak Vyriausybės nutarimo, lėšų poreikis bus žinomas pasibaigus deryboms su strateginiu investuotoju.Reali naujos AE eksploatavimo data yra 2018–2020 metai.

Pasak A.Sekmoko, rugsėjo mėnesį Lietuva planuoja prašyti įpareigojančių pasiūlymų iš strateginių investuotojų į naują atominę, o investuotoją pasirinkti iki metų pabaigos.

Ankstesniame premjero Gedimino Kirkilo laikais patvirtintame priemonių plane buvo numatyta, kad iki 2012 metų naujai atominei reikės 3,531 mlrd. litų.

2007 metais, pradėjus steigti nacionalinį investuotoją į atominę elektrinę „Leo LT“, tuometiniai valdžios atstovai tikėjosi, kad pirmasis būsimos atominės reaktorius pradės veikti 2015 metais.

Vėliau buvo išsakomos prognozės, kad atominė pradės veikti 2016–2018 metais.
2008 metais įsteigtą „Leo LT“ likviduoti galutinai nuspręsta 2009 metų pabaigoje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius