-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 26

Vyriausybė prašo V.Baltraitienės spaudos konferencijoje atsakyti į klausimus apie skandalą sukėlusią vakarienę

Vyriausybės atstovai teigia, kad žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė turėtų viešoje spaudos konferencijoje atsakyti į visus klausimus, susijusius su vakariene ir medžiokle Panevėžio rajone liepos pabaigoje.
Virginija Baltraitienė
Virginija Baltraitienė / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 1 Jonas Milius

„Rekomenduojame ministrei surengti spaudos konferenciją, kur būtų atsakyti visi klausimai, susiję su jos ir Latvijos pareigūnų apsilankymu Panevėžio rajone“, – BNS penktadienį sakė ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus atstovė spaudai Evelina Butkutė – Lazdauskienė.

Pasak jos, neoficialūs susitikimai su pareigūnais ir verslo atstovais savaime nereiškia nieko blogo, tačiau įtarimų kelia nesutampančios Lietuvos ir Latvijos ministrų pateiktos apsilankymo Panevėžyje detalės.

Lietuvos žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė patvirtino su vyru Regimantu Baltraičiu liepos 27 dieną dalyvavusi vakarienėje su medžiokle Panevėžio rajone Lietuvoje tąkart viešėjusio Latvijos žemės ūkio ministro J.Duklavo garbei. Šiame renginyje Stumbrynėje be ministrų dalyvavo Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas J.Milius, Latvijos maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Maris Balodis, keli kiti šių įstaigų atstovai ir mėsos perdirbimo įmonės „Biovela Group“ vadovas Virginijus Kantauskas.

Ministrė trečiadienį BNS teigė, jog vakarienę derino ministerija, o medžioklę organizavo J.Milius. Tačiau penktadienį ministrė pateikė kitą atsakymą – pasak jos, medžioklę organizavo verslininkas Pranas Dailidė.

Dar trečiadienį V.Baltraitienė aiškino, jog V.Kantauską į renginį pakvietė J.Milius arba galbūt Latvijos ministras J.Duklavas.

Penktadienį išplatintame komentare ministrė aiškino, kad abu verslininkus į susitikimą pakvietė būtent Latvijos ministras.

Tuo metu Latvijos ministras BNS trečiadienį neigė dalyvavęs renginyje Panevėžyje ir tikino nemedžiojęs. J.Duklavas teigė pirmąją vizito Lietuvoje dieną Vilniuje vakarieniavęs su V.Baltraitiene ir J.Milium. Jis tikino nepažįstantis „Biovelos“ vadovo.

Tuo metu V.Baltraitienė BNS patvirtino, jog Latvijos kolega dalyvavo ne tik vakarienėje Panevėžio rajone, bet ir jos metu organizuotoje medžioklėje. Pasak ministrės Latvijos ministras seniai gerai pažįsta „Biovelos“ vadovą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius