-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 16

Vyriausybė pritarė elektroniniam balsavimui rinkimų apylinkėse

Vyriausybė pritarė rinkimų tvarką reglamentuojančių įstatymų pataisoms, užtikrinančioms galimybę balsuoti ne tik tradiciniu, bet ir elektroniniu būdu. Taip siekiama įteisinti naujas šiuolaikinėmis technologijomis pagrįstas balsavimo formas bei skatinti rinkėjus aktyviau dalyvauti Lietuvoje vykstančiuose rinkimuose ir referendumuose.
Vyriausybė
Vyriausybė / Gedimino Savickio nuotr.

Jei Seimas pritars minėtoms įstatymų pataisoms, balsuoti internetu bus galima Lietuvoje vyksiančiuose prezidento, Europos Parlamento, Seimo, savivaldybių tarybų rinkimuose ir referendumuose, teigiama išplatintame pranešime.

Balsavimas internetu – vienintelis būdas padidinti rinkėjų aktyvumą, jis taip pat sutaupytų rinkimams skiriamų lėšų, žmogiškųjų resursų ir laiko bei būtų vienas didžiausių žingsnių įgyvendinant e.valdžios koncepciją Lietuvoje.

Įteisinus elektroninį balsavimą, piliečiams bus sudarytos platesnės ir palankesnės galimybės dalyvauti rinkimuose ir referendumuose, sumažės prielaidos pirkti rinkėjų balsus, bus skatinamas informacinių technologijų naudojimas. Pabrėžtina, kad balsavimas internetu neribos galimybės balsuoti ir tradiciniais būdais, be to, atitiks visus teisės aktų nustatytus reikalavimus ir principus.

Išankstiniais vertinimais, balsavimui internetu įgyvendinti gali prireikti apie 7 mln. litų.

Apklausų duomenimis, galimybės balsuoti internetu jau laukia Lietuvos gyventojai: 78 proc. piliečių pritaria balsavimo internetu įteisinimui, o 41,4 proc. rinkėjų patys pasinaudotų tokia galimybe.

Balsavimą internetu sėkmingai taiko Estija – čia vyko jau keleri rinkimai, kuriuose buvo galima balsuoti ir internetu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius