Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 06

Vyriausybė pritarė korupcijos mažinimo priemonėms

Šiandien Vyriausybė pritarė Nacionalinės kovos su korupcija programai, kurioje numatytos veiksmingos korupcijos mažinimo priemonės artimiausiems ketveriems metams.
Korupcija
Korupcija / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Iki šiol kovojant su korupcija nebuvo aišku nei į kuriuos taikinius tiksliai reiktų koncentruoti jėgas, nei kokios priemonės veiksmingiausios korupcijos dėmėms naikinti. Atsižvelgiant į tai, teisingumo ministras Remigijus Šimašius, vadovavęs priemonių planą koordinavusiai komisijai, pasiūlė identifikuoti problemiškiausias sritis ir parinkti jose klestinčiai korupcijai veiksmingiausius priešnuodžius.

„Patvirtintoje programoje yra įtvirtintas požiūris „nuo kalbų, prie darbų“, tad numatytos priemonės yra orientuotos į realius, o ne deklaratyvius veiksmus. Tiesa, kai kuriose iš sričių jas koordinuojančios institucijos galėjo pasiūlyti ir ambicingesnius tikslus ar parinkti daugiau veiksmų, tačiau iš esmės veiklos vairą stipriai pasukome efektyvumo link. Tik taip veikdami galėsime užtikrinti, kad žmogus nebesusidurtų su tokiomis problemomis, kurias šiandien reikia spręsti korupcijos būdu“, – sako R. Šimašius.

Parengtoje naujoje Nacionalinės kovos su korupcija programoje 2011–2014 metams siūloma didžiausią dėmesį skirti devynioms sritims: teritorijų planavimo ir statybos, sveikatos priežiūros, viešųjų pirkimų, įstatymų leidybos, teismų ir teisėsaugos institucijų darbą, verslo priežiūrą, valstybės tarnautojų veiklą, antikorupcinį švietimą ir atsakomybę už teisės pažeidimus.

Kiekvienai iš šių sričių atsakingos už jų kuravimą institucijos numatė ir konkrečias priemones, kurios turi padėti efektyviai mažinti korupciją. Jos iš esmės orientuotos į sąlygų korupcinėms veikoms reikštis šalinimą ir atsakomybės už neteisėtas veikas įtvirtinimą.

Išsamiau su projektu galima susipažinti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius