-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 16

Vyriausybė siūlo supaprastinti viešųjų pirkimų procedūras

Vyriausybė dėl koronaviruso paskelbtos ekstremalios situacijos metu siūlo supaprastinti viešųjų pirkimų procedūras. Tam dar turės pritarti Seimas.
LR Vyriausybė
LR Vyriausybė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pasak energetikos ministro, laikinai vadovaujančio Ekonomikos ir inovacijų ministerijai, Žygimanto Vaičiūno, taip siekiama sudaryti sąlygas paprasčiau vykdyti viešuosius pirkimus ekstremalios situacijos sąlygomis.

„Šių pakeitimų esmė – sudaryti sąlygas ekstremalios situacijos atveju paprasčiau vykdyti procedūras. Siūloma įstatymo projektus svarstyti ypatingos skubos tvarka“, – Vyriausybės posėdyje pirmadienį sakė Ž.Vaičiūnas.

Šiam siūlymui Vyriausybė pritarė bendru sutarimu.

Pasiūlymui pritarta su sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos pasiūlymu, kad supaprastinimas galiotų ir pirkimams, paskelbtiems dar iki karantino pradžios pirmadienį.

Siūlyme nurodoma, kad pirkimuose, kur būtina užtikrinti viešojo intereso apsaugą, perkančiosios organizacijos ne tik neturėtų pašalinti tiekėjo iš pirkimo procedūros, bet ir neturėtų reikalauti dokumentų, įrodančių pašalinimo pagrindų nebuvimą.

Taip pat siūloma nustatyti, kad kai atliekamas tarptautinis pirkimas neskelbiamų derybų būdu dėl ypatingos skubos, būtų galima sudaryti sutartį netaikant pirkimo procedūroms ir sutarties turiniui keliamų reikalavimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius