Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 03 13

Vyriausybė socialiniuose tinkluose konsultuosis su gyventojais, kurs vieną portalą

Vyriausybė ketina socialiniuose tinkluose konsultuotis su gyventojais dėl siūlomų sprendimų ir kurti vieną Vyriausybės portalą. Vadinamajai elektroninei demokratijai Vyriausybė ketina skirti 2,5-5 mln. litų.
Kompiuterio klaviatūra
Kompiuterio klaviatūra / 123rf nuotr.

Susisiekimo ministerijos siūlymą Vyriausybė svarstys pasitarime trečiadienį.

Planuojami trys projektai. Vienas iš jų – konsultavimasis su žmonėmis, socialiniuose tinkluose viešinant sprendimų projektus ir prašant juos vertinti, reitinguoti ir teikti pasiūlymus, rašoma Vyriausybei teikiamuose dokumentuose.

Kitas projektas – „elektroninis“ priimamasis, kai žmonėms pateikus skundą, būtų matyti „jo nagrinėjimo eiga“. Kol kas nenuspręsta, ar tai būtų tik Ministro pirmininko tarnybos, ar ir visų ministerijų gaunamų skundų sistema.

Susisiekimo ministerija taip pat siūlo standartizuoti įstaigų interneto svetaines ir sukurti vieną Vyriausybės ir jai pavaldžių institucijų informacijos viešinimo portalą. Numatyta, kad į tokį portalą informacija iš visų dabar veikiančių svetainių turėtų būti sukelta iki 2016 metų rugsėjo ir po truputį pereita vien prie tokio portalo – kaip pavyzdys pateikiamas Didžiosios Britanijos Vyriausybės portalas gov.uk.

Anot dokumento, priklausomai nuo galimų alternatyvų, projektų vertė gali siekti 2,5-5 mln. litų, juos ketinama finansuoti iš ES fondų.

Siūloma, kad už projektus būtų atsakinga Ministro pirmininko tarnyba kartu su Informacinės visuomenės plėtros komitetu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius