Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 04

Vyriausybė spręs, ar perimti Šventojoje esančius poilsio namelius

Ministrų kabinetas trečiadienį spręs, ar visuomenės poreikiams perimti Šventosios poilsio namelius, esančius Baltijos pajūrio juostoje ir valstybinės reikšmės miško plotuose.
Lietuvos Respublikos Vyriausybė
Lietuvos Respublikos Vyriausybė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Pagrindinis motyvas, kodėl norime perimti, kad galėtume atkurti pajūrio juostą – tiek kopas, tiek medynus – kuri saugotų nuo smėlio pustymo ir erozijos. Viešiesiems poreikiams būtų skirta ta teritorija“, – BNS sakė aplinkos ministras Kęstutis Mažeika.

Nekilnojamojo turto registre, anot Aplinkos ministerijos, šiuo metu Šventojoje įregistruoti 163 poilsio nameliai ir vasarnamiai, esantys Baltijos pajūrio juostoje, ir 97 tokie pastatai valstybinės reikšmės miško plotuose, nesančiuose Baltijos pajūrio juostoje.

Pasak ministro, sklypai, kuriuose stovi namukai, priklauso valstybei, o verslininkams yra tik išnuomoti, todėl susigrąžinti teritoriją yra tinkamas laikas, nes ateityje vietoje namukų gali atsirasti ir prabangios vilos.

„Mes turim pavyzdžių, kai vietoje dušų, vietoje tualetų atsiranda statiniai, kurie kelia visuomenėje didelį pasipiktinimą. Tos spragos įstatymuose sudaro prielaidas tokiems, atrodo, neįmanomiems statiniams virsti gyvenamaisiais namais“, – teigė ministras.

„Jei nieko nedarysim, tai ateityje prie tam tikrų aplinkybių toje vietoje galbūt galėtų atsirasti prabangi vila, už kurios nugriovimą arba pašalinimą valstybei tektų mokėti gerokai didesnes sumas“, – pridūrė jis.

Ministerijos duomenimis, teisiškai registruotų pastatų vidutinės rinkos vertės svyruoja nuo 4 tūkst. iki 12 tūkst. eurų. Bendra visų pastatų rinkos vertė siekia apie 1 mln. 739 tūkst. eurų. Skaičiuojama, kad iš privačių savininkų perimdama namelius valstybė turėtų sumokėti apie 2 mln. eurų siekiančias kompensacijas.

Pasak K.Mažeikos, iš visų namukų, kurie yra Šventojoje, planuojami perimti sudaro apie penktadalį.

Kaip teigia naujienų portalas lrt.lt, įmonė „Energetikas“ Šventojoje nuomoja daugiau nei 130 namelių. Bendrovės infrastruktūros vadovo Aldevino Viluckio teigimu, Vyriausybės sprendimas perimti poilsio namelius neigiamai atsilieptų verslui.

„Mes esame prieš. Tie namukai yra dalis mūsų verslo. Gyventojai jais yra patenkinti, o vasaros metu jie būna užpildyti 100 proc. Nuolatos būna vietų trūkumas, todėl nematau prasmės, kodėl valstybė turi tai paimti savo žinion“, – lrt.lt sakė A.Viluckis.

Pagal paruoštą Aplinkos ministerijos projektą, namelius planuojam perimti iki 2023 metų gruodžio 31 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius