Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 07

Vyriausybė spręs dėl izoliacijos tvarkos pokyčių, renginių sąlygų griežtinimo

Vyriausybė trečiadienį posėdyje planuoja keisti šiuo metu galiojančią izoliacijos tvarką, numatant, kad izoliuotis reikėtų atvykus iš šalių, kur sergamumo rodiklis didesnis nei Lietuvoje.
Aurelijus Veryga
Aurelijus Veryga / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Bus siūloma atsisakyti 25 atvejų 100 tūkst. gyventojų ir susieti paveiktų šalių sąrašą su mūsų esama situacija – į paveiktų šalių sąrašą traukti tas šalis, kuriose sergamumo rodiklis būtų ne mažiau nei 10 procentų didesnis nei mūsų“, – antradienį spaudos konferencijoje sakė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Anot jo, šis pokytis negalios trečiosioms šalims, jos bus vertinamos atskirai.

Šiuo metu koronaviruso paveiktomis šalimis laikomos valstybės, kuriose sergamumas 100 tūkst. gyventojų siekia 25 atvejus. Iš paveiktų šalių atvykusiems ar per jas keliavusiems žmonėms, su tam tikromis išimtimis, yra privaloma izoliuotis 14 dienų.

Ministrų kabinetas taip pat svarstys siūlymą registruoti visų renginių dalyvius, nepriklausomai nuo jų skaičiaus. Į renginių kategoriją būtų įtrauktos ir miestų šventės, mugės.

„Bus teikiamas siūlymas dėl renginių, mugių, kitų viešų renginių priskyrimo renginiams, atsisakant tos buvusios ribos ir nustatant reikalavimą, kad visi privalėtų būti registruojami“, – kalbėjo ministras.

Šiuo metu kultūros, pramogų, sporto ir kitų renginių organizatoriai turi registruoti dalyvius, jei renginyje daugiau nei 300 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius