Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 11

Vyriausybė spręs dėl vakcinų nuo koronaviruso įsigijimo iš „Sanofi“ ir GSK

Vyriausybė trečiadienį pasitarime spręs, ar pritarti Sveikatos apsaugos ministerijos siūlymui įsigyti 1,5 mln. vakcinos nuo koronaviruso dozių iš jas kuriančių farmacijos įmonių „Sanofi“ ir GSK.
Vakcina nuo COVID-19
Vakcina nuo COVID-19 / 123RF.com nuotr.

Su šiomis bendrovėmis Europos Komisija jau yra sudariusi išankstinę sutartį, tačiau tam atskirai dar turi pritarti Europos Sąjungos šalys.

Lietuva jau yra priėmusi sprendimą iš farmacijos kompanijos „AstraZeneca“ įsigyti 1,86 mln. dozių vakcinų, o iš „Janssen Pharmaceutica NV“ – 1,24 mln. dozių.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako neabejojantis, kad Vyriausybė pritars siūlymui dėl vakcinų pirkimo iš „Sanofi“ ir GSK, nes jau anksčiau ministrų kabinetas yra nusprendęs, kad Lietuva su kitomis Europos Sąjungos valstybėmis dalyvaus įsigyjant visas kuriamas COVID-19 vakcinas, dėl kurių derasi Europos Komisija.

Taip siekiama užsitikrinti, jog Lietuvą turėtų pakankamą kiekį veiksmingų vakcinų. Vyriausybė yra apsisprendusi įsigyti jų tokį kiekį, kad pakaktų paskiepyti 70 procentų šalies gyventojų.

Premjeras Saulius Skvernelis yra teigęs, kad maksimali suma, kurią Lietuvai už vakcinas tektų sumokėti, gali sudaryti apie 125 mln. eurų. Tačiau jis pabrėžė, kad perteklių Lietuva galėtų parduoti Rytų partnerystės šalims.

Be trijų išankstinių sutarčių su „AstraZeneca“, „Janssen Pharmaceutica NV“ ir „Sanofi“-GSK Europos Komisija taip pat yra sėkmingai užbaigusi parengiamąsias derybas su „CureVac“, „BioNTech“-„Pfizer“ ir „Moderna“.

Europos Komisija pirmadienį pranešė labai priartėjus prie išankstinės sutarties pasirašymo su farmacijos bendrovėmis „Pfizer“ ir „BioNTech“ dėl 300 mln. dozių naujosios vakcinos nuo koronaviruso.

Šios kompanijos taip pat pirmadienį paskelbė, jog jų kuriama vakcina 90 proc. atvejų veiksmingai apsaugo nuo koronavirusinės infekcijos COVID-19. Tai, anot „Pfizer“ ir „BioNTech“, parodė tebevykdomų trečiosios fazės tyrimų rezultatai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius