Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 15

Vyriausybė sutarė dėl Sporto rūmų pirkimo

Vyriausybė sutarė dėl buvusių Sporto rūmų komplekso bei žemės sklypo Vilniuje įsigijimo, sutartį pasirašyti planuojama trečiadienį.
Apleisti ir nenaudojami Vilniaus koncertų ir sporto rūmai
Apleisti ir nenaudojami Vilniaus koncertų ir sporto rūmai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Mano žiniomis, yra galutinai susitarta ir rytoj planuojama pasirašyti sutartį“, – BNS antradienį patvirtino A.Mačiulis.

Anot jo, sandorio kainą ketinama paskelbti trečiadienį.

Derybas su pastatą ir sklypą valdančiais Ūkio banko investicinės grupės (ŪBIG) bankroto administratoriumi ir Šiaulių banko antrine įmone vykdė Turto bankas. Vyriausybė ketina rekonstruoti pastatų kompleksą bei pritaikyti jį kongresų veiklai.

Birželio pradžioje Vilniaus koncertų ir sporto rūmų rekonstrukcijos projektą Vyriausybė pripažino valstybei svarbiu projektu – tai turėtų leisti institucijoms priimti sprendimus dėl projekto ir vykdyti darbus prioriteto tvarka. Įrengtą centrą 10 metų ketinama išnuomoti pasirinktam operatoriui.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Apleisti ir nenaudojami Vilniaus koncertų ir sporto rūmai
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Apleisti ir nenaudojami Vilniaus koncertų ir sporto rūmai

Sporto rūmų kompleksas yra senųjų žydų kapinių teritorijoje, kurios čia veikė nuo XVI amžiaus. Jos uždarytos XIX amžiuje – aštuntajame dešimtmetyje statant Sporto ir koncertų rūmus didžioji dalis kapų buvo sunaikinta, taip pat panaikintos bet kokios paviršinės kapinių ribos. Kapinių ribos vėl buvo patvirtintos 2009 metais, kapinių vietoje pašalinta automobilių stovėjimo aikštelė.

Kai kurie ultraortodoksų žydų rabinai rugpjūčio pabaigoje paragino Vyriausybę atšaukti  Sporto rūmų rekonstrukciją, sakydami, kad ji gali pažeisti Šnipiškių žydų kapines. Lietuvos žydų bendruomenė ir Londone įsikūręs Europos žydų kapinių išsaugojimo komitetas projektui neprieštarauja, teigdamas, kad jis nepakenks kapinėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius