Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 16

Vyriausybė suteiks paramą žmonėms, kurių namai nukentėjo nuo potvynio

Vyriausybė suteiks paramą žmonėms, kurių gyvenamieji namai nukentėjo nuo potvynio, penktadienį pareiškė premjeras Andrius Kubilius.
Ponia Irina brenda per užlietą kiemą
Potvynis / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

„Pagal galiojančią tvarką bus suteikta parama nukentėjusiesiems, bet parama nereiškia sužaloto ar sugadinto turto kompensavimo. Parama visų pirma bus suteikiama tiems, kurių nukentėjo gyvenamasis plotas, jei žmonės gyvena tame name ir neturi kito gyvenamojo ploto“, – per spaudos konferenciją Panevėžyje sakė A.Kubilius.

Pasak premjero, parama bus teikiama iš Vyriausybės rezervo fondo, kuriame šiuo metu yra likę mažiau nei 8 mln. litų.

Vis dėlto ir premjeras, ir pamaryje penktadienį apsilankęs vidaus reikalų ministras pabrėžė, kad iki šiol nėra aišku, kokių nuostolių padarė potvynis.

Pasak A.Kubiliaus, po šio potvynio atsakingos tarnybos turi pasimokyti ir siekti, kad ateityje veiksmai būtų koordinuojami geriau.

„Turime apibendrinti, kaip dirbo mūsų tarnybos, kas buvo gerai, kur galbūt buvo trūkumų. Sutarėme, kad Vidaus reikalų ministerija ir Priešgaisrinės apsaugos departamentas surinks visą informaciją, visą medžiagą artimiausiu metu apibendrinsime“, – sakė A.Kubilius.

Pamaryje penktadienį apsilankęs vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis tvirtino, kad dideli plotai Nemuno žemupyje tebėra užlieti pavasario potvynio vandens, todėl dar neįmanoma suskaičiuoti, kiek nuostolių padaryta.

„Suskaičiuoti potvynio padarytą žalą dar nėra jokių galimybių ir vietos civilinės saugos specialistai prašė atidėti terminą, nes iki balandžio 20-osios reikėjo apskaičiuoti nuostolius. Jie sakė, kad tikrai nepajėgs to padaryti, nes yra užlieta“, – BNS penktadienį sakė R.Palaitis.

Šiuo metu Nemuno žemupyje apsemta 23 tūkst. hektarų, vandens lygis kelyje Šilutė–Rusnė siekia daugiau nei 30 centimetrų. Į Rusnę automobiliai dar yra keliami, autobusai nevažiuoja, žmonės pervežami specialiu transportu.

Potvynio zonoje yra 13 kaimų, 72 namai, kuriuose gyvena 181 žmogus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius