Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 22 /16:31

Dviejų minučių Vyriausybės posėdis: iki trečiadienio tranzitas per Lietuvą leidžiamas

Vyriausybė sekmadienį 16 val rinkosi į posėdį. Posėdyje, kuris truko vos kelias minutes, pritarta Vidaus reikalų ministerijos siūlymui leisti tranzitu kirsti Lietuvą iki kovo 26 d. vidurnakčio.
Vyriausybėje sumontuota įranga nuotolinių tiesioginių spaudos konferencijų transliavimui
Vyriausybė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Žiūrėkite transliaciją iš Vyriausybės:

Papildyta 14.30 val.

Klausimą pristatė vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė. Klausimų šis sprendimas nė vienam Vyriausybės nariui nesukėlė, jam pritarta vienbalsiai. Iš Rusijos teritorijos (Kaliningrado srities) į Rusiją vykti galima nesustojus be būtinybės ir su konvojumi tik per Kybartų ir Kenos pasienio punktus.

„Iki 2020 m. kovo 26 d. 00:00 val. leidžiamas asmenų, grįžtančių į savo gyvenamosios vietos valstybę, tranzitas per Lietuvos Respublikos teritoriją be būtinojo sustojimo, suformavus asmenų ar transporto priemonių grupes ir užtikrinus šių grupių privalomą palydą (konvojų) nuo atvykimo į Lietuvos Respubliką iki išvykimo iš jos per tarptautinius sienos kirtimo punktus. Supaprastintas asmenų tranzitas iš Rusijos Federacijos teritorijos į Rusijos Federacijos Kaliningrado sritį ir atgal per Lietuvos Respublikos teritoriją vykdomas tik per Kenos geležinkelio pasienio kontrolės punktą ir Kybartų geležinkelio pasienio kontrolės punktą“, – rašoma sprendime.

Kaip sekmadienį dieną skelbė BNS, posėdyje žadėta svarstyti siūlymą leisti tranzitu kirsti šalį iki trečiadienio.

„Siūlysime pratęsti tranzitą užsieniečiams iki trečiadienio, nes dar yra grįžtančių žmonių“, – BNS sakė vidaus reikalų ministrės atstovė Božena Zaborovska-Zdanovič.

Pirmadienį paskelbus karantiną, Lietuva uždarė šalies sienas užsieniečiams siekiant sulėtinti koronaviruso plitimą, tačiau davė laiko užsieniečiams grįžti tranzitu per Lietuvą į savo valstybes.

Šis terminas galiojo tris dienas, tačiau buvo pratęstas iki savaitės pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius