-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 05 14

Vyriausybė svarstys patikslintą biudžeto projektą

Vyriausybė penktadienį svarstys pakoreguotą 2021 metų biudžeto projektą. Jame papildomai numatyta apie pusė milijardo eurų vakcinoms ir kitoms su pandemija susijusioms priemonėms, darbo vietoms išsaugoti ir negalinčių atnaujinti veiklos įmonių darbuotojams.
Pinigai
Pinigai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Taip pat bus svarstomi patikslinti „Sodros“ bei Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžetai.

Planuojama, kad Seimui projektas bus pateiktas gegužės 18 dieną, po diskusijų komitetuose Seimo posėdyje jis būtų svarstomas birželio 8 dieną, o priėmimas vyktų birželio pabaigoje.

Parlamentinio Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas anksčiau teigė, kad kartu su biudžetu bus apsispręsta dėl pelno mokesčio lengvatos, kuri leistų pernai dėl pandemijos patirtus nuostolius perkelti ne tik į 2021 metus, bet ir į 2019-uosius. Be to, kartu bus teikiamos pataisos dėl užimtumo priemonių.

Taip pat ketinama svarstyti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatą maitinimo, renginių organizavimo, sporto, kino bei kultūros veikloms.

Finansų viceministras Mindaugas Liutvinskas anksčiau sakė, kad peržiūrint biudžetą valdžios sektoriaus deficitas preliminariai didės nuo 7 proc. iki 8,1 proc., o jei Seimas pritartų laikinai PVM lengvatai, deficitas išaugtų iki 8,3 procento.

Su pandemijos valdymu ir jos neigiamų padarinių švelninimu susijusioms priemonėms šiemet numatyta skirti 1,6 mlrd. eurų, iš kurių 1 mlrd. eurų jau skirta biudžete.

Patvirtintas 2021 metų valstybės biudžeto pajamų planas (be ES lėšų) sudaro 8,989 mlrd. eurų, su ES lėšomis – 11,252 mlrd. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius