-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 14

Vyriausybė tarsis dėl migracijos sistemos pertvarkos

Vyriausybė trečiadienį tarsis dėl Vidaus reikalų ministerijos siūlymo pertvarkyti migracijos sistemą, kad už daugelį jos funkcijų būtų atsakinga viena institucija.
Eilės prie Migracijos departamento
Migracijos departamentas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vidaus reikalų ministerija reformos plane numato, kad nuo kitų metų veiktų Migracijos departamentas su dešimt teritorinių padalinių. Jis apjungtų dabartinio departamento, policijos ir pasieniečių pajėgumus.

Migracijos politiką formuotų speciali grupė Vidaus reikalų ministerijoje, o jos gaires brėžtų vidaus reikalų ministro vadovaujama komisija.

Dalis funkcijų, susijusių su Šengeno vizų išdavimu pasienyje, vizų panaikinimu, neteisėtų migrantų sulaikymu ir užsieniečių išsiuntimu, taip pat su užsieniečių keliamos grėsmės vertinimu bei palydos organizavimu, liktų pasieniečiams.

Policija ir toliau vertintų užsieniečių keliamą grėsmę viešajai tvarkai.

Jeigu Vyriausybė pritars ministerijos siūlomam pertvarkos variantui, reformą užtikrinančius įstatymų projektus ji parengtų iki gegužės.

Šiuo metu migracijos funkcijų vykdymu rūpinasi beveik 550 migracijos sistemos pareigūnų.

Vidaus reikalų ministerija teigia, kad šiuo metu išskaidytos migracijos sistemos funkcijos lemia prastą tarpusavio komunikavimą, neefektyvius sprendimus, neracionalų resursų panaudojimą.

Pernai vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas buvo pasiūlęs naikinti Migracijos departamentą ir jo funkcijas perduoti policijai, bet ši idėja sulaukė kritikos.

Sausį Lietuvoje užfiksuotas didžiausias imigrantų srautas per kelerius metus, o Migracijos departamentas sulaukia priekaištų, kad nėra pasiruošęs šiems pokyčiams. Jo vadovė Evelina Gudzinskaitė atkerta, kad su susitvarkyti su dabartiniais srautais nepakanka resursų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius