Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 07

Vyriausybė – už galimybę steigti privačias saugomas teritorijas

Vyriausybė siūlo sudaryti sąlygas steigti privačias saugomas vietoves – trečiadienį ministrų kabinetas pritarė tai numatančioms įstatymo pataisoms. Joms dar turės pritarti Seimas.
Lietuvos Respublikos Vyriausybė
Lietuvos Respublikos Vyriausybė / Lietuvos Respublikos Vyriausybės nuotr.

Pasak Aplinkos ministerijos, norima pagreitinti sutarčių su žemės savininkais ar valdytojais pasirašymą, pagerinti žemės savininkų informavimo, kompensavimo tvarką, Valstybinei saugomų teritorijų tarnybai suteikti įgaliojimus užtikrinti biologinės įvairovės ir kraštovaizdžio apsaugą.

„Saugomų teritorijų steigimas tampa skaidresnis, efektyvesnis, su žemės savininkais galima ir sutartis sudarinėti, ir išpirkimo sandorius padaryti. (...) Sukuriame galimybę steigti privačias saugomas teritorijas“, – posėdyje sakė aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

Dėl to siūloma atsisakyti gamtotvarkos plano, saugomų teritorijų sistemą papildyti nauju tipu – privačia saugoma vietove, kuri nustatoma žemės savininko apsisprendimu sudarant apsaugos sutartį su Vyriausybės įgaliota institucija.

Taip pat siūloma patikslinti žemės savininkų informavimo ir kompensavimo už veiklos apribojimus saugomose teritorijose tvarką ir numatyti laisvesnį kai kurių gamtinių teritorijų lankymą.

Valstybinei saugomų teritorijų tarnybai būtų suteikta daugiau įgaliojimų siekiant užtikrinti biologinės įvairovės ir
kraštovaizdžio apsaugą, taip pat įtvirtinti gamtinio karkaso sistemos formavimo nuostatas bei įteisinti žaliosios infrastruktūros sąvoką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius