Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 10

Vyriausybė užsimojo pertvarkyti Archyvų ir Statistikos departamentus

Vyriausybė pritarė Teisingumo ministerijos siūlymui pakeisti Lietuvos archyvų departamento prie Vyriausybės statusą iš Vyriausybės įstaigos į įstaigą prie Teisingumo ministerijos ir centralizuoti valstybės archyvų sistemos valdymą, teigiama išplatintame pranešime.
Vyriausybė
Vyriausybė / Gedimino Savickio nuotr.

Dabartinės Lietuvos archyvų departamento struktūros pokyčius paskatino Valstybės valdymo tobulinimo komisijos (Saulėlydžio komisijos) išvados. Jas įvertinus buvo nuspręsta reorganizuoti Lietuvos archyvų departamentą ir jam pavaldžias įstaigas į Nacionalinę dokumentų ir archyvų tarnybą prie Teisingumo ministerijos su struktūriniais padaliniais: Lietuvos centriniu valstybės archyvu, Lietuvos valstybės istorijos archyvu, Lietuvos valstybės ypatinguoju archyvu ir Lietuvos literatūros ir meno archyvu.

Reorganizuojant Lietuvos archyvų departamentą ir jam pavaldžias įstaigas ne mažiau kaip 10 procentų sumažės pareigybių skaičius, atitinkamai sumažinant ir tam skiriamus biudžeto asignavimus. Mažinant valstybės biurokratinį aparatą bei centralizuojant vidaus administravimo funkcijas valstybinės archyvų sistemos įstaigos taps Nacionalinės dokumentų ir archyvų tarnybos struktūriniais padaliniais, o įstaigų vadovai taps šios tarnybos struktūrinių padalinių vadovais. Politikos dokumentų valdymo ir naudojimo srityje formavimas iš Lietuvos archyvų departamento bus perduotas Teisingumo ministerijai, o Nacionalinė dokumentų ir archyvų tarnyba dalyvaus įgyvendinant minėtą politiką.

Reorganizavus Statistikos departamentą per metus bus sutaupyta apie 2 mln. litų

Vyriausybė pritarė Statistikos įstatymo kai kurių straipsnių pakeitimo įstatymo projektui ir teiks jį Seimui. Siūloma keisti Statistikos departamento prie Vyriausybės statusą – iš Vyriausybės įstaigos į įstaigą prie Finansų ministerijos bei reorganizuoti Statistikos departamentą ir jam pavaldžias teritorines statistikos įstaigas į vieną įstaigą su struktūriniais padaliniais.

Reorganizavus Statistikos departamentą ir jam pavaldžias teritorines statistikos įstaigas į vieną įstaigą su struktūriniais padaliniais per metus bus sutaupyta apie 2 mln. litų.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius